Για την τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που κατατέθηκε σήμερα (15/12) στη Βουλή, αναφορικά με την νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα για τρία χρόνια, τοποθετείτε για δεύτερη φορά στην Ολομέλεια ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν με την τροπολογία για τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών, έσπευσε στην Βουλή προκειμένου να τοποθετηθεί για δεύτερη φορά στην Ολομέλεια«Θα μιλούσα για τον προϋπολογισμού αλλά η συζήτηση στη Βουλή δεν μπορεί να γίνεται ποτέ εν κενώ. Ασφαλώς η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά με προβληματίζει και είναι σεβαστή, έχει μεγάλη εμπειρία στα εθνικά θέματα» ανέφερε. «Είναι πολύ λογικό να εκφράζει τις ανησυχίες του να υπερασπίζεται τις σκέψεις του. Δεν είναι απάντηση στον αγαπημένο μου Αντώνη Σαμαρά που του έχω λατρεία, είναι γνωστό αυτό. Αλλά θα απαντήσω για την διάταξη» πρόσθεσε.


Και συνέχισε: «Η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Μια μικρή ασπιρίνη είναι η διάταξη στο πρόβλημα των εργατικών χεριών. Πιστεύω ότι οι ανησυχίες ότι αυτή η διάταξη αλλάζει την μεταναστευτική πολιτική της χώρας είναι άδικο και δεν ισχύει.

Βάζει τάξη σε ένα χάος στους παράνομους μετανάστες που ζουν και εργάζονται σε ένα σκοτεινό περιβάλλον. Η άδεια διαμονής δεν τους δημιουργεί επιπλέον δικαιώματα για να τις οικογένειες τους, να φέρουν εδώ και άλλους είναι προσωπική».

«Η Ελλάδα παραμένει μια χώρα με αυστηρή μεταναστευτική πολιτική και μόνο πόλος έλξης λαθρομεταναστών δεν είναι» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, κάλεσε μάλιστα τους βουλευτές να σταθούν στην ουσία της τροπολογίας και ξεκαθάρισε ότι τα επτά χρόνια παραμένουν. «Δεν αντιδικώ με τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά, είμαι στην διάθεσή του να εξηγήσω τα πάντα και δεν υπάρχει λόγος αντιδικίας και ανησυχίας» είπε επίσης.

Σημείωσε ότι πλέον οι παράνομοι μετανάστες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν άδεια διανομής και εργασίας, αυτό όμως αφορά όσους έχουν βεβαία χρονολογία παραμονής. Αφορά δηλαδή εκείνους που έχουν καταθέσει ανάλογο αίτημα στις ελληνικές αρχές τα προηγούμενα χρόνια, ή μπορούν να αποδείξουν την οικονομική τους δραστηριότητα στη χώρα μας

Όσον αφορά στη δεύτερη διάταξη της τροπολογίας, που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Σαμαρά, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι: «Δίνουμε μια άπαξ ευκαιρία σε όσους έχουν συμπληρώσει 3 χρόνια παράνομης διαμονής, που έχουν βεβαία διαμονή, δηλαδή αίτηση παροχής ασύλου, έγγραφο, έμβασμα και που την έχουν συμπληρώσει μέχρι 30 Νοεμβρίου 2023, θα μπορούν να πάρουν άδεια διαμονής και άδεια εργασίας, που συνδέεται με το ότι έχουν εργασία. Αν πάψουν να έχουν εργασία, ανακαλείται η άδεια διαμονής και άδεια εργασίας»