Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται», στον Alpha.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την παρουσιάστρια να του μιλάει στον ενικό. «Σκέτο Στέφανος», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγαλώσει τον τελευταίο μήνα και γι’ αυτό πιστεύει πως θα κερδίσει τις Ευρωεκλογές.

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση τι θα κάνει αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χαμηλά ποσοστά, είπε πως θα παραμείνει πρόεδρος τους κόμματος και θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός.

*Διαβάστε εδώ: Συνεδριάζει την Κυριακή το πρωί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ


Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Στέφανου Κασσελάκη

«Δεν είχα έρθει για διακοπές το καλοκαίρι ήμουν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας και έτρεχα μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα», σημείωσε και τη συνέχεια στην ερώτηση ότι τότε δεν είχε δείξει αρχηγικές διαθέσεις, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε «καλή η εκλογή, αλλά τώρα πρέπει να δείξουμε τα θέματα που απασχολούν τον κόσμο και να ετοιμαστούμε για να κυβερνήσουμε. Ευχάριστη στιγμή η εκλογή αλλά ανήκει στο παρελθόν. Πάμε Μπροστά».

Απαντώντας αν έχει μικρύνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση στελεχών και τη δημιουργία της Νέας Αριστεράς, είπε «δεν ισχύει ότι δεν έχει πολύ κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ. Ηδη τα νέα νέα μέλη έχουν αυξηθεί σημαντικά. Το κόμμα έχει μεγαλώσει τον τελευταίο μήνα και γι αυτό πιστεύω πως θα κερδίσουμε τις Ευρωεκλογές».

Για τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε πως «ανήκουν στο παρελθόν και ο καθένας θα κριθεί για τις επιλογές του. Η Νέα Αριστερά ανήκει στο παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ. Καλή η καινούργια πνοή αλλά πιστεύω ότι κάνουμε νέες τομές που θα αποδώσουν. Εχω πει ως στο επικρατείας 5 από τα 15 άτομα θα είναι από τη νεολαία μας και θα τα επιλέξει η νεολαία η ίδια».


«Ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να έμενε πρόεδρος του κόμματος, αν το επιθυμούσε ο ίδιος»

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα σχολίασε: «Ο Αλέξης, να είστε όλοι σίγουροι πως θα μπορούσε να έμενε πρόεδρος του κόμματος, αν το επιθυμούσε ο ίδιος. Πήρε μία θαρραλέα απόφαση, αλλά από την άλλη σου λέει χάσαμε ένα ποσοστό. Ήταν ταπεινοφροσύνη να δώσει την ευκαιρία σε κάτι νέο. Ο Αλέξης δεν είχε σπρώξιμο από κανένα άτομο. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει μπροστά και υπάρχουν χαμόγελα. Το σύντροφος δεν είναι μία λέξη που απλά την λες, είναι μία σημαντική λέξη και ο κόσμος πλέον την αισθάνεται βαθιά μέσα του».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια»

Για την συνέντευξη του Ιερώνυμου για τα ομόφυλα ζευγάρια που τάσσεται υπέρ της συμβίωσης αλλά όχι της τεκνοθεσίας. «Η ισότητα είναι ισότητα. Να βλέπουμε τον συνάνθρωπο να τον αγκαλιάσουμε και όλοι μαζί να γίνουμε μία καλύτερη κοινωνία. Εδώ πρόκειται για τις ζωές των ανθρώπων και όλοι πρέπει να είναι ισότιμοι μεταξύ τους».

Ήμουν από τους πρώτους που ανέφερε το ζήτημα Δημοκρατίας το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας.

Να δούμε είναι η ΝΔ είναι υπέρ ενός σύγχρονου κράτους ή ανήκουν στον προηγούμενο αιώνα. Είμαι θρησκευόμενος».

Για το πότε θα φέρει ο κ. Μητσοτάκης το νομοσχέδιο, αισθάνομαι ότι είναι ντροπή για ένα πρωθυπουργό που έχει σπουδάσει στο εξωτερικό, να εκμεταλλεύεται από το ζήτημα πολιτικά. Ξέρει ο ίδιος γιατί δεν το φέρνει προεκλογικά. Είναι ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται ένα τζάκι πολιτικής οικογένειας και το αποδεικνύει κάθε φορά.

Ας πάμε όπου θέλει έξω στην κοινωνία χωρίς προειδοποίηση να ακούσουμε μαζί τους πολίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα των δικαιωμάτων και της ισότητας και θα ψηφίσει το νομοσχέδιο».


«Θα είμαι υποψήφιος πρωθυπουργός στις επόμενες βουλευτικές εκλογές»

«Εμείς βλέπουμε και δημοσκοπικά και εμπειρικά τα χαρακτηριστικά να αλλάζουν υπέρ μας και έχουμε μία δυναμική. Θα είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος πρωθυπουργός στις επόμενες βουλευτικές εκλογές», ανέφερε.

Στο τέλος της συνέντευξης η Ναταλία Γερμανού του ζήτησε να κάνει μία ευχή, ενώ του ευχήθηκε «καλή αντοχή», με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντάει «αντοχή έχω, να ευχηθείτε αντοχή στους άλλους».