Με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έπεσε η αυλαία της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2024. Ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε στο βήμα, αποκαλύπτοντας τον πόνο στη μέση που είχε, για τον οποίο, όπως είπε, θα συμβουλευτεί τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Θα αναζητήσω συμβουλή από τον κ. Κουτσούμπα τι συμβαίνει όταν πρέπει να μιλήσεις με πόνο στη μέση, οπότε θα ήθελα να δείξετε λίγη κατανόηση», είπε αρχικά στην ομιλία του για τον νέο κρατικό προϋπολογισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σημειώνεται ότι παλαιότερα είχε και ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ προβλήματα στη μέση του.

6062151
6062158
6062174
6062181

Μητσοτάκης: "Ο πρώτος προϋπολογισμός μετά από 14 χρόνια που δρομολογείται με τη χώρα μας στην επενδυτική βαθμίδα"

Ακολούθως, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Είναι ο πρώτος προϋπολογισμός μετά από 14 χρόνια που δρομολογείται με τη χώρα μας στην επενδυτική βαθμίδα. Η αναβάθμιση υπήρξε εθνικός στόχος για τον οποίο είχα δεσμευτεί εδω πριν από ένα χρόνο ότι θα επιτευχθεί και έτσι έγινε.

Στο ποιοτικό αυτό μέγεθος που σωστά λέγεται όποιο έρχεται αργά και με τα πόδια αλλά φεύγει καλπάζοντας όταν οι εξουσίες είναι ανεύθυνες, καθρεφτίζεται η σχέση εμπιστοσύνης κυβέρνησης και πολιτών και κρύβεται στο 41%.

Η επενδυτική βαθμίδα τα λέει όλα καθώς σφραγίζει το τέλος της εποπτείας. Πέρασε οριστικά η εποχή της αναξιοπιστίας».

Σε ό,τι αφορά τους πόνους στη μέση του πρωθυπουργού, πληροφορίες αναφέρουν πως προκλήθηκαν από μία ξαφνική κίνηση, ένα αιφνίδιο τράβηγμα, πριν από λίγες ημέρες.