Η ΚΟ της Νέας Αριστεράς ζητά να ανακαλέσει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης την απόφαση να αποσυρθεί η ροζ ελληνική σημαία που φιλοξενείτο σε έκθεση στο ελληνικό προξενείο στη Νέα Υόρκη, τονίζοντας πως: «Η κυβέρνηση υποκύπτει διαρκώς στις πιέσεις των ακροδεξιών»

Η ΚΟ της Νέας Αριστεράς αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι «η ακροδεξιά σχολή επιβάλλει μαύρη πολιτική στη χώρα» και ειδικότερα: «Μια γυναίκα καλλιτέχνις εκθέτει στη Νέα Υόρκη, στο ελληνικό προξενείο, έργα της για τις γυναικοκτονίες και την κακοποίηση των γυναικών. Ανάμεσα στα έργα είναι και η ελληνική σημαία φτιαγμένη από σεντόνια κρεβατιών γυναικών από την Ελλάδα. Η σημαία έχει το ροζ χρώμα. Η νεαρή Ελληνίδα εικαστικός μέσα από τη ροζ σημαία από σεντόνια συμπυκνώνει τη φωνή των Ελληνίδων γυναικών».

Nέα Αριστερά: Είμαστε με τη Τζώρτζια Λάλε, είμαστε με την τέχνη, είμαστε με τις γυναίκες


Προσθέτουν στην ανακοίνωση ότι «οι φασίστες δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους και ο κ. Γεραπετρίτης δεν τους χάλασε χατίρι. Έδωσε εντολή να κατέβει το έργο». Υποστηρίζουν ότι «η κυβέρνηση υποκύπτει διαρκώς στις πιέσεις των ακροδεξιών» και σημειώνουν ότι «δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Είμαστε με τη Τζώρτζια Λάλε. Είμαστε με την τέχνη. Είμαστε με τις γυναίκες».

Αναφέρουν, τέλος, ότι «ο κ. Γεραπετρίτης οφείλει να ανακαλέσει μια απόφαση που μυρίζει ακροδεξιά διολίσθηση».