Την έντονη δυσαρέσκειά του εξέφρασε με μια ανάρτησή του στα social media ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος επισημαίνει ότι η κυβέρνηση τον αφήνει εκτός «Ανάπλασης Α.Ε», με μια τροπολογία που «πέρασε… νύχτα».

Ο Χάρης Δούκας κάνει λόγο για μια «σκανδαλώδη τροπολογία που δεν πρέπει να περάσει», καθώς «η εταιρία που έτρεξε τον μεγάλο περίπατο της Πανεπιστημίου περνάει εξ ολοκλήρου στην Κυβέρνηση», αφήνοντας τον ίδιο εκτός Ανάπλασης, σε αντίθεση με όσα ίσχυαν στη θητεία του Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κάνει λόγο για «καθεστωτική αντίληψη, που δεν διστάζει να εκδικηθεί τους πολίτες της Αθήνας γιατί δεν εξέλεξαν τον εκλεκτό της Κυβέρνησης» και καλεί τον πρωθυπουργό να «πάρει τώρα πίσω τη σκανδαλώδη αυτή τροπολογία».

*Διαβάστε εδώ: Προϋπολογισμός Δήμου Αθηναίων: Με επενδυτικό πρόγραμμα και πάνω από 1 δισ έσοδα το 2024 - Μπακογιάννης: "Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους"


Ολόκληρη η ανάρτηση του Χάρη Δούκα

Η σκανδαλώδης τροπολογία δεν πρέπει να περάσει.

Η εταιρία του Δήμου Αθηναίων "Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.", που έτρεξε τον "μεγάλο περίπατο" της Πανεπιστημίου, την Βασιλίσσης Όλγας και πολλά άλλα ...έργα, αλλάζει χέρια "νύχτα".

Περνάει εξ ολοκλήρου στην Κυβέρνηση.

Μέχρι τώρα, ο Δήμος της Αθήνας ορίζει ως Πρόεδρο της τον εκάστοτε Δήμαρχο Αθηναίων και η εκπροσώπηση του Δήμου είναι 7 από τα 11 μέλη στο ΔΣ (3 εκ των οποίων από την παράταξη του), ενώ ο Δήμαρχος υποδεικνύει και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Με τη χθεσινή νυχτερινή τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, η κυβέρνηση πετάει έξω από το ΔΣ τόσο τον Δήμαρχο Αθηναίων από πρόεδρο του ΔΣ, όσο και τα μέλη του ΔΣ που προέρχονται από τον Δήμο.

Σημειώνεται ότι στην αρχική μορφή του ο ν. 4539/2018 δεν προέβλεπε ότι πρόεδρος του ΔΣ είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων. Προστέθηκε με νόμο της ΝΔ (άρθρο 59 ν. 4663/2020). Ο λόγος νομίζω είναι προφανής. Όπως και ο λόγος που καταργείται τώρα που άλλαξε η δημοτική αρχή.

Πρόκειται για μια καθεστωτική αντιμετώπιση της πρωτεύουσας της χώρας, που δεν πρέπει να περάσει.

Πρόκειται για μια άκρως καθεστωτική αντίληψη, που δεν διστάζει να εκδικηθεί τους πολίτες της Αθήνας γιατί δεν εξέλεξαν τον εκλεκτό της Κυβέρνησης .

Είναι προφανές επίσης πως με την απόφαση αυτή επιχειρείται να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να διενεργήσει στην εταιρεία αυτή και στα πεπραγμένα της.

Καλώ τον Πρωθυπουργό να πάρει τώρα πίσω τη σκανδαλώδη αυτή τροπολογία.