Για κερδοσκοπία των επιχειρηματιών έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑΔώρα Αυγέρη, αναφορικά με το νομοσχέδιο του Υπουγείου Παιδείας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια που παρουσιάστηκε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι "ο Πρωθυπουργός εξακολουθεί να υποτιμά με τα λεγόμενά του τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών, αναφέρει απολύτως υποκριτικά ως πρώτη προτεραιότητα το δημόσιο πανεπιστήμιο, ενώ επί σχεδόν 5 χρόνια κάνει τα πάντα για την απαξίωσή του".

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ



"Ο 
Πρωθυπουργός εξακολουθεί να υποτιμά με τα λεγόμενά του τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Η ακραία εγκληματικότητα και η ωμή οπαδική βία δεν αντιμετωπίζονται με τις επικοινωνιακές συσκέψεις που συγκαλεί κάθε τρεις και λίγο. Απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση που, όπως έχει αποδειχθεί, η κυβέρνηση δε διαθέτει. Η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια στράγγισαν τα ελληνικά νοικοκυριά τη χρονιά που μας αφήνει, κι ο πρωθυπουργός μιλά ανερυθρίαστα για σημαντικές κατακτήσεις! Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει απολύτως υποκριτικά ως πρώτη προτεραιότητα το δημόσιο πανεπιστήμιο, ενώ επί σχεδόν 5 χρόνια κάνει τα πάντα για την απαξίωσή του και τώρα παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με το Σύνταγμα. Ούτε δημόσιο ούτε ελεύθερο θέλει το ελληνικό πανεπιστήμιο ο Πρωθυπουργός. Καμία έγνοια δεν έχει για τη Δημόσια Παιδεία, όπως δεν έχει και για τη δημόσια υγεία. Να κερδοσκοπήσουν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες θέλει. Όλα είναι επιχείρηση για τον κ. Μητσοτάκη".