‘’Η Νέα Δημοκρατία με αίσθημα ευθύνης παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της Εξεταστικής Επιτροπής που είναι να φωτιστούν όσο το δυνατό περισσότερες πτυχές αυτής της τραγωδίας και όχι η εργαλειοποίησή της από κόμματα της αντιπολίτευσης που πλειοδοτούν σε φτηνούς εντυπωσιασμούς’’. Αυτό τονίζουν κύκλοι της πλειοψηφίας, με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής, κατά την οποία αποφασίστηκε ο κατάλογος των μαρτύρων που θα κληθούν να συνεισφέρουν στο έργο της.

Διαβάστε επίσης: Ποια νομοσχέδια συζητήθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

H Νέα Δημοκρατία συνδράμει στην έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη ‘’χωρίς αποκλεισμούς και μακριά από σκοπιμότητες’’

Όπως αναφέρουν, ‘’με μια διευρυμένη και ταυτόχρονα στοχευμένη επιλογή 35 μαρτύρων ώστε να ριχθεί φως στα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών, η Νέα Δημοκρατία συνδράμει στην έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής χωρίς αποκλεισμούς και μακριά από σκοπιμότητες’’.

‘’Με στόχο να αποφευχθούν καθυστερήσεις και να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, η ΝΔ αποδέχθηκε τις δέκα κατηγορίες μαρτύρων που προτάθηκαν από την αντιπολίτευση και συμφώνησε στην κλήτευση εννέα πολιτικών προσώπων, αποδεικνύοντας στην πράξη την πολιτική βούληση για διερεύνηση σε βάθος. Στο πλαίσιο αυτό, ο κατάλογος μαρτύρων είναι ”ανοιχτός” και ενδέχεται να διευρυνθεί ανάλογα με την πορεία των καταθέσεων» αναφέρουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν: «Ενδεικτικά περιλαμβάνονται εκπρόσωποι των αρμοδίων υπουργείων κατά τη διάρκεια του τραγικού συμβάντος, εμπειρογνώμονες, αρχές επιφορτισμένες για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, ανώτερα διοικητικά στελέχη ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συνδικαλιστές, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, συγγενείς θυμάτων, εκπρόσωποι αναδόχων και της περιφέρειας Θεσσαλίας, νομικοί εκπρόσωποι’’.

‘’Η Νέα Δημοκρατία με αίσθημα ευθύνης παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της Εξεταστικής Επιτροπής που είναι να φωτιστούν όσο το δυνατό περισσότερες πτυχές αυτής της τραγωδίας και όχι η εργαλειοποίησή της από κόμματα της αντιπολίτευσης που πλειοδοτούν σε φτηνούς εντυπωσιασμούς’’ σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι.