O υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφερόμενος στη ροζ σημαία στο ελληνικό προξενείο, και το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την απόσυρσή της, είπε: «Η ανάρτηση των εκθεμάτων δεν έγινε σε εκθεσιακό χώρο, αλλά στον χώρο του προξενείου. Δεν επρόκειτο, δηλαδή, για ειδικό χώρο. Το κάθε έργο βρίσκεται στο πεδίο της ελευθερίας της Τέχνης. Εδώ όμως δεν πρόκειται για μια γκαλερί»

Στη συνέχεια ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ πρόσθεσε: «Τα όσα άκουσα είναι εντελώς ακραία (…) Το να χαρακτηρίζομαι ακροδεξιός ή ανελεύθερος δεν έχει ανταπόκριση στην πραγματικότητα (…) Η απόφαση για να κατέβει το συγκεκριμένο έργο πάρθηκε πολύ πριν το ζήτημα ανακινηθεί στη Βουλή (…) Η εντολή είχε δοθεί, δεν επηρεάστηκε από κανένα άλλο γεγονός (…) Η ανάρτηση των εκθεμάτων δεν έγινε σε εκθεσιακό χώρο, αλλά στον χώρο του προξενείου. Δεν επρόκειτο, δηλαδή, για ειδικό χώρο. Το κάθε έργο βρίσκεται στο πεδίο της ελευθερίας της Τέχνης. Εδώ όμως δεν πρόκειται για μια γκαλερί (…) Οφείλουμε να σεβόμαστε τους χώρους που παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες».

Σε ερώτηση για την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα στη σκιά της απειλής των Χούθι και την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε: «Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα ασφάλειας στη ναυσιπλοΐα. Η ερυθρά θάλασσα είναι ένα πολύ κομβικό σημείο. Δεν θα κρυφτούμε ποτέ πίσω από οποιαδήποτε ευθύνη. Είναι εσφαλμένο να μην προστατεύουμε την ναυσιπλοΐα (…) Εμείς είμαστε αυτοί που θέτουμε τους όρους του παιχνιδιού».

Γεραπετρίτης για υπόθεση Μπελέρη: "Ο Έντι Ράμα αποδέχθηκε πρώτη φορά το αποτέλεσμα των εκλογών"

Αναφερθείς στην ανάρτηση του προέδρου της Αλβανίας Έντι Ράμα με την οποία αναγνωρίζει τον Φρέντι Μπελέρη ως εκλεγμένου δημάρχου Χειμμάρας, ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε: «Ο Αλβανός πρωθυπουργός απεδέχθη την πολιτική βούληση του λαού της Χειμμάρας (…) Απεδέχθη και το ότι δεν μπορε΄ινα ασκεί καθήκοντα ο πρώην δήμαρχος. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αντικατασταθεί αμέσως ο ασκών τη δημαρχία (…) Θετικό το βήμα του Αλβανού πρωθυπουργού. Θα αξιολογήσουμε τις επόμενες ενέργειες για το αν είναι συμβατές με όσα έχουμε θέσει ως όρους».

Σε ερώτηση το κλίμα στα ελληνοτουρκικά, είπε: «Προσπαθούμε να εδραιώσουμε το καλό κλίμα με την Τουρκία», ενώ ερωτώμενος για τα γλυπτά του Παρθενώνα, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Γίνεται μια συστηματική προσπάθεια από την ελληνική κυβέρνηση (…) Θα μπορούσε να αναζητηθεί μια λύση εντός του πλαισίου του νόμου. Σε κάθε περίπτωση θα μπορούσε να υπάρξει μια λύση (…) Θέλω να μείνω στην ορολογία των πραγμάτων: Δεν μιλούμε για επιστροφή, αλλά για επανένωση».