«Πώς να συνεργαστώ με ένα κόμμα που αρνείται την πραγματικότητα, που ο πρόεδρός του θα κάνει παγκόσμια εκστρατεία για να προσεγγίσει τον απόδημο ελληνισμό και παράλληλα έχει καταψηφίσει την διευκόλυνση της ψήφου των απόδημων», αναρωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλοντας να δείξει ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη.

Διαβάστε ακόμα: Νίκος Ανδρουλάκης: Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να γίνει ο στρατηγικός αντίπαλος της ΝΔ

Η εικόνα στην Κεντροαριστερά

Με δεδομένο ότι οι ευρωεκλογές θα είναι ένα ντέρμπι για την Κεντροαριστερά, με τη δύναμη που θα βρεθεί στη δεύτερη θέση να γίνεται κυρίαρχη στον χώρο με την προοπτική να γίνει το αντίπαλο δέος της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για μετωπική σύγκρουση.

Τα περιθώρια απωλειών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει και λιγοστεύουν, καθώς έχει ήδη πολύ χαμηλή συσπείρωση, ενώ αντίστοιχα τα κέρδη από τις εκροές του για το ΠΑΣΟΚ έχουν επίσης φτάσει κοντά στο όριο, καθώς η συσπείρωσή του σε αντίθεση με αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι υψηλή και αγγίζει το 80%.

Παράλληλα υπάρχουν αρκετοί «παίχτες» πια που διεκδικούν από την ίδια κεντροαριστερή δεξαμενή με την έλευση στο πολιτικό σκηνικό της Νέας Αριστεράς και την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Λέει "όχι" στα μη κρατικά πανεπιστήμια και προετοιμάζεται για το συνέδριο του Φεβρουαρίου 


Οι δεξαμενές που χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ και τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Αυτό σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται νέες δεξαμενές για να δει «άλμα» και όχι «ταβάνι» στα ποσοστά του, τέτοιες που θα του εξασφαλίσουν μια αξιοσημείωτη άνοδο, που θα το φέρει κοντά στο 20%, όπως επιθυμεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι δεξαμενές αυτές καθώς εξαντλείται αυτή της κεντροαριστεράς, βρίσκονται στο εκσυγχρονιστικό κέντρο στο οποίο κυριαρχεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συζήτηση για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια γίνεται μια ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να δείξει ένα εκσυγχρονιστικό σύγχρονο προφίλ για να διεκδικήσει το ακροατήριο αυτό, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να ανοίξει διαύλους λόγω αγκυλώσεων που του επιβάλλουν αρνητική στάση, παρά το ότι ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι τόσο κάθετος στο ζήτημα, το αντίθετο.

Είναι ωστόσο υποχρεωμένος να ακολουθήσει τα αντανακλαστικά του κόμματος του, στο οποίο τα μη κρατικά ΑΕΙ αποτελούν κόκκινο πανί. Αυτό δεν ισχύει για το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν ήδη αντιληφθεί ότι με αφορμή την συζήτηση αυτή που έχει ανοίξει για τα καλά δεν μπορούν ούτε να χαρίσουν όλο το κέντρο στη ΝΔ αλλά και παράλληλα να ακολουθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο δικό του γήπεδο της άρνησης.

Έτσι ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται υπό προϋποθέσεις θετικός, σημειώνοντας ότι αν αυτά ιδρυθούν σύμφωνα με τα πρότυπα του εξωτερικού τότε το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει εμπόδιο στην έλευση τους.

Είναι σαφές λοιπόν πως πλέον το παιχνίδι θα παιχτεί στο κέντρο με το ΠΑΣΟΚ να διεκδικεί μέρος της δεξαμενής του μεσαίου χώρου από τη Νέα Δημοκρατία, προσπαθώντας να περιορίσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην μικρότερη δεξαμενή της αριστεράς προκειμένου να επικρατήσει ξεκάθαρα στον χώρο.