Την ανεξάρτητη λειτουργία των θεσμών υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας συγχαρητήρια στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία διασφαλίζει ότι η αγορά και ο ανταγωνισμός λειτουργούν απρόσκοπτα.

Η επιβολή του προστίμου στις τράπεζες, ύψους 41,7 εκατ. ευρώ, έλαβε θετική ανταπόκριση στους πολίτες για τις υψηλές χρεώσεις όσον αφορά τις συναλλαγές.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι "Θέλω να συγχαρώ και την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Όπως γνωρίζετε, επιβλήθηκε ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο στις τράπεζες για εναρμονισμένες πρακτικές, το οποίο ξεπέρασε τα 40 εκατομμύρια. Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι όλοι οι θεσμοί του κράτους, Ανεξάρτητες Αρχές και ελεγκτικοί μηχανισμοί, μπορούν να λειτουργούν ώστε να διασφαλίζουν ότι η αγορά λειτουργεί απρόσκοπτα, ο ανταγωνισμός λειτουργεί απρόσκοπτα, τελικά προς όφελος του πολίτη".

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας, τόνισε ότι "Οι θεσμοί λειτουργούν. Το ότι έβαλε ένα τέτοιο πρόστιμο η Επιτροπή Ανταγωνισμού και μετά από ενδελεχή έρευνα, σημαίνει ότι οι θεσμοί λειτουργούν. Είναι ένας θεσμός, ανεξάρτητος θεσμός, η Επιτροπή Ανταγωνισμού".