Ανεβαίνουν οι τόνοι όσον αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια, με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο να παίρνει τη σκυτάλη και να εξαπολύει βολές με αποδέκτη τον Στέφανο Κασσελάκη, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σηκώνει το γάντι την ώρα που ο Νικήτας Κακλαμάνης δηλώνει πως θα είναι λάθος του Κυριάκου Μητσοτάκη να βάλει θέμα κομματικής πειθαρχίας όταν έρθει ο νόμος στη Βουλή.

Ο Χρυσόστομος ερωτηθείς σχετικά (Open) με τις εκφράσεις που αναφέρονται στην εγκύκλιο για τα παιδιά («αξεσουάρ» και «κατοικίδια») και προκάλεσαν αντιδράσεις απάντησε «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τον Στέφανο Κασσελάκη και τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ.

«Δεν κάναμε εμείς το παιδί αξεσουάρ, ούτε το ταυτίσαμε με το κατοικίδιο. Οι κύριοι που βγήκαν φωτογραφία με το σκυλί και λένε βγήκαμε βόλτα με την οικογένειά μας το έκαναν. Αν το αναγνωρίζουν ως παιδί τους».

*Διαβάστε εδώ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος οι κομβικές μεταρρυθμίσεις για το 2024 - Μη κρατικά πανεπιστήμια, Χάρτης Υγείας, επιτάχυνση Δικαιοσύνης


Η... οικογένεια

Σε δεύτερη ερώτηση αν εννοεί τον κ. Κασσελάκη ο Χρυσόστομος επέλεξε αυτή τη φορά να απαντήσει χωρίς περιστροφές: «Βεβαίως, αυτοί το είπανε ότι βγήκαν βόλτα με την οικογένειά τους. Οποιοσδήποτε σεβασμός στα ζώα, σε οτιδήποτε μπορεί να εκφράζει την αγάπη του ο άνθρωπος, δεν μπορεί να εξομοιώνεται με την έννοια του παιδιού. Αυτοί είπαν είμαστε η οικογένεια και το παιδί μας». Ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε σχετικά στη συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους για αυτές τις δηλώσεις των ιεραρχών και σχολίασε δηκτικά: «Ευτυχώς, όμως, μεγάλες προσωπικότητες της Εκκλησίας, όπως ο Πατριάρχης και ο Πάπας, είναι ανοιχτόμυαλοι και προοδευτικοί».


Για τον Συμεών

Σε άλλη γραμμή από την Έλενα Ακρίτα, που εξαπέλυσε μύδρους κατά της Ιεράς Συνόδου, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη επέλεξε πιο ήπιους τόνους για να σημειώσει πως η «Εκκλησία δεν ψηφίζει στη Βουλή, δεν έχει ψήφο ο Σεβασμιότατος Συμεών», ενώ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας πως χρησιμοποιεί το νομοσχέδιο απλώς για τη δημιουργία εντυπώσεων.

«Λέμε “ναι” στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά δεν είμαστε υπέρ της εργαλειοποίησης της συζήτησης. Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να φέρει τώρα τον γάμο και να μετρηθεί στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα», τόνισε, ενώ απαντώντας σχετικά με το ότι θα είναι δύσκολη η κόντρα με την Εκκλησία, αλλά και σχετικά με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Φθιώτιδος, αποκάλυψε πως η ίδια και η οικογένειά της συνδέονται πνευματικά με τον Συμεών.

«Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος μας έχει συνηθίσει σε πιο κατευναστικό λόγο. Ο π. Συμεών, με τον οποίο μας συνδέει πνευματική σχέση, τέλεσε την εξόδιο ακολουθία του πατέρα μου, πιστεύω ότι σέβεται τη διαφορετικότητα», είπε.

*Με πληροφορίες από την Απογευματινή