Ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Με αφορμή την είδηση του θανάτου του 31χρονου αστυνομικού που είχε χτυπηθεί από φωτοβολίδα, ο Θάνος Πλεύρης είπε: «Ο άνθρωπος έδωσε πολύ μεγάλη μάχη για τη ζωή του. Πρέπει από την πλευρά της πολιτείας να σταθούμε δίπλα σε αυτή την οικογένεια και οπωσδήποτε πια να αποδοθούν οι ευθύνες που δεν είναι οι ευθύνες της απόπειρας πλέον είναι ευθύνες ανθρωποκτονίας. Συλλυπητήρια και οι σκέψεις μας δίπλα στους δικούς του».

Ερωτηθείς αν η δεξιά πτέρυγα της ΝΔ έχει ένα θέμα τον τελευταίο καιρό με φόντο την περαιτέρω στροφή προς το Κέντρο την οποία πραγματοποιεί ο κ. Μητσοτάκης, απάντησε: «Η μεγάλη επιτυχία που είναι προσωπική σφραγίδα του Κυρ. Μητσοτάκη είναι ότι έχει ανοίξει όσο το δυνατόν περισσότερο την Κεντροδεξιά, την ΝΔ και για αυτό με την ίδια άνεση εκπροσωπούμε άτομα τα οποία προέρχονται από τη Δεξιά και άτομα τα οποία προέρχονται από το Κέντρο γιατί η κυβέρνηση και στην προηγούμενη της θητεία αλλά και τώρα δείχνει ότι έχει αξιόπιστες λύσεις. Ακόμα και όταν γίνονται λάθη φαίνεται ο Πρωθυπουργός ότι είναι μπροστά στα προβλήματα και θέλει να δώσει λύσεις. Με αυτή την έννοια δεν πρέπει να βλέπουμε κοντόφθαλμα προφανώς τα μεγάλα κόμματα μέσα τους θα έχουν και κάποιες διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά στη βάση τους στην ουσία στα μεγάλα ζητήματα έχουμε κοινή ταυτότητα».

*Διαβάστε εδώ: Παύλος Μαρινάκης για ομόφυλα ζευγάρια: Να αφήσουμε εκτός αντιπαράθεσης τα παιδιά

«Η ΝΔ έχει την ικανότητα της μετεξέλιξης και έτσι έχει καταφέρει αυτό το κόμμα ενώ το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε σε συνθήκες εξαφάνισης η ΝΔ να κρατήσει το στενό της πυρήνα και ναι αυτός ο πυρήνας είναι δεξιός, είναι κεντροδεξιός. Η βάση και οι αρχές της ΝΔ δεν αλλάζουν αλλά από εκεί και πέρα προφανώς απευθυνόμαστε σε πολύ μεγαλύτερα κοινά αλλά σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει ο πυρήνας της Κεντροδεξιάς όπως εκφράζεται από τη ΝΔ», πρόσθεσε.


Θάνος Πλεύρης: Είμαι κατά της τεκνοθεσίας και του γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει άποψη για τον γάμο των ομοφύλων, απάντησε: «Εγώ έχω εκφράσει τη θέση μου ότι είμαι κατά και της τεκνοθεσίας και του γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια, την επιχειρηματολογία την έχω πει, αλλά όταν έρθει η ώρα θα το συζητήσουμε, αλλά από εκεί και πέρα την κουβέντα θα την ανοίξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν κρίνει. Στο συγκεκριμένο θέμα έχω μια αποκρυσταλλωμένη άποψη, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο πρωθυπουργός θα λάβει υπόψη του όλο τον δημόσιο διάλογο που έχει αναπτυχθεί και είμαι σίγουρος ότι θα σταθμίσει τα πάντα για να φέρει τη διάταξη για το γάμο όταν και όποτε ο ίδιος κρίνει ότι πρέπει να έρθει».