Στη γνωστή... διαφορετική ενημέρωση προς τους πολίτες προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, για να εξηγήσει απλά γιατί είναι σημαντική η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Στο βίντεο που ανήρτησε σχετικά με αυτό στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, λέει συγκεκριμένα: «Είναι τόσο σημαντική η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ως παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας; Πάμε να δούμε γιατί».

Διαβάστε ακόμα: Μη κρατικά Πανεπιστήμια: Πώς θα ιδρύονται τα παραρτήµατα - Το περίγραµµα του νοµοσχεδίου - Πρώτη κρούση σε Yale και ETH Ζυρίχης

«Η Ελλάδα των 10 εκατ. κατοίκων έχει περίπου 40.000 φοιτητές στο εξωτερικό. Δεν είναι μόνο πρώτη σε αυτό τον αριθμό ως προς τον πληθυσμό, αλλά ξεπερνά πολύ μεγαλύτερες χώρες και σε απόλυτο αριθμό», εξήγησε ο κ. Μαρινάκης, δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα.


«Οι ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία προσελκύουν εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητών. Εμείς γιατί να μην μπορούμε;», συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης.

«Τις περισσότερες φορές μένουν για να δουλέψουν εκεί», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων θα είναι ένας βασικός λόγος να μειωθεί το brain drain.

Τέλος, επεσήμανε πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν για επιστημονικό και διδακτικό προσωπικό κ.ά.

Όπως τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης, θα αναπτυχθεί η οικονομία μας σε πολλούς τομείς, όπως ο τουρισμός, η παραγωγικότητα και τα έσοδα του κράτους.

Δείτε το βίντεο