Στις πλέον δοκιμασμένες επιλογές φαίνεται πως οδηγείται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις κυβερνητικές αρρυθμίες που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες εβδομάδες, με αποκορύφωμα τα κρούσματα βίας στον χώρο του αθλητισμού και τις αστοχίες της πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του parapolitika.gr, ο κ. Μητσοτάκης το απόγευμα, στις 18:00, θα έχει προβεί σε διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνησή του, ακολουθώντας την πάγια τακτική του να μην κάνει σαρωτικούς ανασχηματισμούς, αλλά αλλαγές ή μετακινήσεις προσώπων.

Οι περισσότερες αστοχίες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, καταγράφονται στο πεδίο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται πως στην Κατεχάκη πηγαίνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο πλέον έμπειρος και δοκιμασμένος πολιτικός στα θέματα της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει περάσει άλλες τέσσερις φορές από το εν λόγω πόστο και είναι ο υπουργός που πιστώνεται την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τεθούν εκτός σχήματος τόσο ο υπουργός Γιάννης Οικονόμου όσο και ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος, πληρώνοντας το μάρμαρο των όσων έχουν γίνει στο χώρο της οπαδικής βίας.

Την ίδια ώρα, άλλος ένας δοκιμασμένος πολιτικός, ο Άδωνις Γεωργιάδης, θα είναι αυτός που θα διαδεχτεί τον κ. Χρυσοχοΐδη στον ευαίσθητο χώρο της υγείας. Ο κ. Γεωργιάδης είχε περάσει από το συγκεκριμένο υπουργείο στην κυβέρνηση Σαμαρά και είχε αφήσει, όπως λένε οι γνωρίζοντες, άριστες εντυπώσεις.

Οι δύο προαναφερθέντες αλλαγές μοιάζουν αυτή την ώρα να έχουν κλειδώσει. Αυτό που απομένει, προκειμένου να ολοκληρωθεί το παζλ των αιφνιδιαστικών κινήσεων του πρωθυπουργού, είναι το πρόσωπο που θα επιλεγεί για το Υπουργείο Εργασίας. Στη λίστα των ονομάτων ξεχωρίζουν αυτά του Θοδωρή Ρουσόπουλου, ο οποίος στην περίπτωση που επιλεγεί θα πρέπει να αφήσει τη θέση που έχει εκλεγεί (σ.σ.: πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης στο Συμβούλιο της Ευρώπης), του πρώην υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, καθώς και της Δόμνας Μιχαηλίδου, η οποία στην πρώτη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν υφυπουργός Εργασίας. Ερώτημα παραμένουν την ίδια ώρα αν θα γίνουν αλλαγές σε επίπεδο υφυπουργών.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης μοιάζει να θέλει να κάνει τώρα τις αλλαγές στην κυβέρνησή του προκειμένου να έχει μπροστά όλο τον χρόνο προκειμένου να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου.