Βέρος Πειραιώτης και µεγαλωµένος στο Μικρολίµανο. Είναι ο µεγαλύτερος αδερφός από τα τρία παιδιά της οικογένειας. Ο λόγος για τον αναπληρωτή γραµµατέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.∆., Χριστόφορο Μπουτσικάκη.

«Μεγάλωσα στον Πειραιά, µια πόλη µε µεγάλη παράδοση και ιστορία. Συγκεκριµένα στο Μικρολίµανο, όπου οι γονείς µου διατηρούσαν επιχείρηση εστίασης. Από µικρός µου άρεσε να ασχολούµαι µε τη δουλειά τους, οπότε τα παιδικά µου χρόνια επηρεάστηκαν από αυτή. Με µια οικογένεια που πίστευε σε αξίες και ιδανικά, έµαθα να εκτιµώ τη σηµασία της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης στον σκοπό», λέει ο ίδιος στο «S» στην πρώτη του συνέντευξη µετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

aderfia_mpoutsikaki
Ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης με τα αδέρφια του

«Η πολιτική ήταν πάντα µέσα στην καθηµερινότητά µου»

Σπούδασε Ναυτιλιακά, όµως το µικρόβιο της πολιτικής το είχε µέσα του από πολύ µικρός. «Η πολιτική ήταν πάντα µέσα στην καθηµερινότητά µου. Με ενδιέφερε έντονα και από νεαρή ηλικία παρατηρούσα τις πολιτικές εξελίξεις. Οµως, στην ενεργό πολιτική µε ώθησε η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προέδρου της Νέας ∆ηµοκρατίας. Πάντα είχα µεράκι να συµβάλω στη βελτίωση της κοινωνίας, αλλά τα λόγια του και το όραµά του ήταν αυτά που µε οδήγησαν να αφήσω τις επιχειρηµατικές µου δραστηριότητες και να αφοσιωθώ στον σκοπό και στο στοίχηµα που είχε βάλει στις εκλογές του 2019, για τη βελτίωση της καθηµερινότητας των πολιτών, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τη δηµιουργία πολλών και καλά αµειβοµένων θέσεων εργασίας», εξηγεί ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης.

Στις πρόσφατες εθνικές εκλογές ήταν ένας από τους ενορχηστρωτές του θριάµβου της Νέας ∆ηµοκρατίας. Ολα αυτά τα χρόνια στην πολιτική έχει ζήσει πολλές και έντονες στιγµές. «Τι να πρωτοθυµηθεί κανείς; Επιγραµµατικά, εννοείται πως ήταν η πανδηµία και η παγκόσµια υγειονοµική και οικονοµική κρίση που ακολούθησε, ο πόλεµος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση που προκάλεσε και, φυσικά, η ασύµµετρη επίθεση που δεχτήκαµε στον Εβρο, µε το Μεταναστευτικό να κυριαρχεί στην επικαιρότητα. Οµως, η πιο έντονη στιγµή σε προσωπικό επίπεδο στην πολιτική που έχω ζήσει έως τώρα είναι, φυσικά, οι εκλογές του 2019. Σε εκείνες τις εκλογές ο λαός της περιφέρειάς µου, Α’ Πειραιά και Νήσων, µε εµπιστεύτηκε και µε εξέλεξε στο αξίωµα του βουλευτή, ώστε να τον εκπροσωπήσω στο ελληνικό Κοινοβούλιο - ύψιστη τιµή για έναν πολίτη», περιγράφει ο αναπληρωτής γραµµατέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.∆.

Η µακρόχρονη σχέση µε την οικογένεια Μητσοτάκη

Τον Χριστόφορο Μπουτσικάκη τον συνδέει παράλληλα µια µακρόχρονη σχέση µε την οικογένεια Μητσοτάκη. «Είναι µια βαθιά και ειλικρινής οικογενειακή σύνδεση ετών, που χρονολογείται από τα παιδικά χρόνια του πατέρα µου. Φυσικά, η κοινή καταγωγή µας, αλλά και η αµοιβαία εκτίµηση παίζουν καθοριστικό ρόλο σε µια σχέση που χαρακτηρίζεται κυρίως από την ταπεινότητα, την ειλικρίνεια και την ανιδιοτέλεια», εξηγεί στο «S».

mitsotakis_mpoutsikakis

«Ως πατέρας, προσπαθώ να είµαι παράδειγµα για την κόρη µου»

Είναι πατέρας της δωδεκάχρονης Ηλέκτρας, της µεγάλης του αδυναµίας, αν και η ίδια πλέον προτιµά να περνά χρόνο µε τους φίλους της παρά µε τον µπαµπά! «Ως πατέρας, προσπαθώ να είµαι παράδειγµα για την κόρη µου. Είµαι υπερήφανος για την Ηλέκτρα, που τώρα µπαίνει ολοταχώς στην εφηβεία, και προσπαθώ να την υποστηρίξω και να την καθοδηγήσω στον δρόµο της ανάπτυξης και της ανεξαρτησίας. Περνάµε χρόνο µαζί, αν και τον τελευταίο καιρό προτιµά να περνά περισσότερο χρόνο µε τους φίλους της, πράγµα που βρίσκω απόλυτα θεµιτό και φυσιολογικό», λέει ο κ. Μπουτσικάκης.

«Το τένις µε χαλαρώνει και µε κρατάει σε φόρµα»

Μέσα στην έντονη καθηµερινότητά του προσπαθεί να βρίσκει χρόνο για να γυµναστεί! Αγαπηµένο του άθληµα είναι το τένις, ενώ αγαπά και το γυµναστήριο. «Το τένις ειδικά είναι ένα άθληµα που µε χαλαρώνει και µε κρατάει σε φόρµα». Υστερα από µια δύσκολη ηµέρα, επιλέγει να χαλαρώνει στο σπίτι «µε µια καλή ταινία ή κάποιο βιβλίο, αλλά ιδιαίτερα απολαµβάνω το σινεµά, όπου πολλές φορές πηγαίνω και µόνος µου».

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά»