Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, το πρωί της Πέμπτης μίλησε στον ΑΝΤ1 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ, στον μίνι ανασχηματισμό και στην έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού και γρίπης.

Διαβάστε ακόμη: Κωνσταντίνος Συνολάκης: Πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί και στην Ελλάδα το σύστημα προειδοποίησης σεισμού

Ειδικότερα, η Ειρήνη Αγαπηδάκη, ερωτηθείσα για τον μίνι ανασχηματισμό, αφού αναφέρθηκε στη συνεργασία της τόσο με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη όσο και με τον Άδωνι Γεωργιάδη, είπε ότι οι αλλαγές έγιναν προς όφελος της εκσυγχρονιστικής πολιτικής της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει ένα προεκλογικό πλάνο, το οποίο υπηρετούν όλα τα στελέχη.

Ειρήνη Αγαπηδάκη: «Το πρώτο εξάμηνο του 2024 οι προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ»

Όσον αφορά το ΕΣΥ, η ίδια είπε πως θα υπάρξουν προσλήψεις γιατρών στο πρώτο εξάμηνο του 2024, καθώς και ότι προχωρεί η επιλογή νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Σχετικά με τον κορονοϊό και την εξάπλωση του, η Ειρήνη Αγαπηδάκη είπε ότι υπάρχει αυξημένη πίεση στο ΕΣΥ λόγω και της έξαρσης της γρίπης. Ακόμη, σημείωσε ότι στόχος είναι η παρακολούθηση της τήρησης των μέτρων προστασίας, κυρίως σε δομές Υγείας και φροντίδας ατόμων από ευπαθείς ομάδες, και υπογράμμισε ότι όλα δείχνουν πως ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού θα γίνεται στο εξής σε ετήσια βάση, όπως ο αντιγριπικός εμβολιασμός.

Τέλος, η Ειρήνη Αγαπηδάκη προανήγγειλε πως θα υπάρξει τις επόμενες ώρες ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται από μαθητές και γονείς, εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων από την Δευτέρα, ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και το τακτικό πλύσιμο των χεριών.