Σε ένα ιδιαιτέρως ζεστό και ανθρώπινο κλίμα, με μεγάλη δόση οικειότητας, κύλησε η τελετή παράδοσης παραλαβής μεταξύ του τέως υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και του νέου υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στην κατάμεστη αίθουσα τελετών του υπουργείου Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους 17.



Χρυσοχοΐδης: "Κάθε φορά πρέπει να κερδίζουμε την ψυχή των ασθενών"



Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εμφανώς συγκινημένος, προέβη σε έναν διεξοδικό απολογισμό του έργου του στο υπουργείο Υγείας, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι προσπάθησε να χειριστεί τα θέματα των νοσοκομείων με προσοχή, προκειμένου να μην υπάρξουν κρίσεις, ενώ προωθήθηκαν θέματα, όπως οι μονάδες αντιμετώπισης των εγκεφαλικών επεισοδίων, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει να λειτουργούν.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως άξιο και αποτελεσματικό πολιτικό τον Άδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας πως μεταξύ τους έχει αναπτυχθεί μία φιλία. "Μάς συνδέει αγάπη, φιλία και συναδελφικότητα", ανέφερε, ενώ ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στο υπουργείο Υγείας, τους εργαζόμενους και τις διοικήσεις στους εποπτευόμενους Οργανισμούς, τους διοικητές των ΥΠΕ και των νοσοκομείων, λέγοντας πως δόθηκε κοινή μάχη "μέσα από τα χαρακώματα".



Για τις απομακρύνσεις διοικητών, μάλιστα, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είπε πως “κάθε φορά πρέπει να κερδίζουμε την ψυχή των ασθενών”, ενώ εξέφρασε ευχαριστίες στην προσωπικά προς την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, λέγοντας πως εκείνη ξεκίνησε τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και της ευχήθηκε θερμά “καλή επιτυχία”

Ευχαρίστησε, επίσης, τους υφυπουργούς Δημήτρη Βαρτζόπουλο και Μάριο Θεμιστοκλέους, για ον οποίον είπε ότι αποτελεί το πολιτικό μυαλό και την ψυχή του χώρου της Υγείας, ενώ χαρακτήσισε επίσης τη γενική γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη, ως σπουδαίο μυαλό, με αξιοσημείωτο ήθος. Πολύ θερμά λόγια χρησιμοποίησε και για τους γενικούς γραμματείς Φωφώ Καλυβά και Άρη Αγγελή.

Γεωργιάδης: Θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις Χρυσοχοΐδη


Από την δική του πλευρά, ο νέος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε την συγκίνησή του για την επιστροφή του στο υπουργείο Υγείας έπειτα από μία δεκαετία.

Τόνισε πως τότε είχε την ευθύνη περικοπών, τότε, λέγοντας πως σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά: "Δεν έχουμε την ανάγκη να κάνουμε αυτού του είδους τις πολιτικές", σχολίασε με νόημα.



Μάλιστα, απευθυνόμενος στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο νέος υπουργός Υγείας τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις του, σημειώνοντας πως δεν είναι εύκολο υπουργείο το υπουργείο Υγείας.