Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ανακοίνωσε ότι για τον Ιανουάριο περίπου το 70% των καταναλωτών θα περάσει αυτόματα στο πράσινο τιμολόγιο, καθώς δεν έκαναν καμία επιλογή τιμολογίου.

«Για τον Ιανουάριο, το μεγαλύτερο κομμάτι των καταναλωτών, πάνω από το 70%, έχει περάσει αυτόματα στο πράσινο τιμολόγιο, καθώς δεν έκαναν καμία επιλογή τιμολογίου», ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκυλακάκης, ανέφερε ότι περίπου το 42% των νοικοκυριών θα έχει επιδότηση. Πρόκειται για τους πολύτεκνους, αυτούς με τα κοινωνικά τιμολόγια, αλλά και αυτούς οι οποίοι λαμβάνουν την επιδότηση θέρμανσης.

Πρόσθεσε ότι για όλες αυτές τις κατηγορίες, για τον Ιανουάριο, οι τιμές θα είναι σε προ κρίσης επίπεδα.

Οι τρεις παράγοντες που συνέβαλαν στις χαμηλές τιμές ρεύματος

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε ότι για να έχουμε καλές τιμές τον Ιανουάριο συνέβαλαν τρεις παράγοντες: η πτώση των τιμών αερίου διεθνώς, ο ήπιος χειμώνας και ο ανταγωνισμός.

Κληθείς να κάνει προβλέψεις για το πώς θα κινηθεί η ενεργειακή αγορά αυτόν τον χειμώνα, ο υπουργός απέφυγε να κάνει εκτιμήσεις, σημειώνοντας ότι οι ενεργειακές αγορές επηρεάζονται και από τη γεωπολιτική.