Ένα σύγχρονο σημείο συνάντησης με το μεγαλείο των αρχαίων καταβολών μας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το αναστηλωμένο ανάκτορο του Φιλίππου.  «Είχα τη χαρά σήμερα να βρεθώ στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του αναστηλωμένου ανακτόρου του Φιλίππου Β’, στο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών», τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook. 

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης στα εγκαίνια του ανακτόρου του Φιλίππου B': Επιβεβαιώνει την ελληνική διαχρονικότητα της Μακεδονίας (Εικόνες και βίντεο)

Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης προσθέτει πως «στοίχημά μας είναι να μπορέσουμε να καταστήσουμε τις Αιγές ένα σημείο συνάντησης με το μεγαλείο των αρχαίων μας καταβολών. Μια σφραγίδα της διαχρονικής τους ελληνικότητας, αλλά και ένα μέρος της σύγχρονης ζωής μας. Στους πρωτεργάτες αυτού του τόσο πολύπλοκου έργου της αναστήλωσης του ανακτόρου, απευθύνω με σεβασμό τα συγχαρητήριά μου».

 «Ο πυρήνας της πολιτικής μας για τον πολιτισμό είναι η προαιώνια παράδοση, η ιστορία μας, να μετατρέπεται και σε ένα στοιχείο προβληματισμού για το παρόν. Τα μνημεία δεν στέκουν απλά ακίνητοι μάρτυρες του χρόνου, αλλά μπορούν να γίνουν ενεργά συστατικά της καθημερινότητάς μας, εντάσσοντας το ένδοξο παρελθόν στο δημιουργικό σήμερα», καταλήγει ο πρωθυπουργός.

Είχα τη χαρά σήμερα να βρεθώ στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του αναστηλωμένου ανακτόρου του Φιλίππου Β’, στο Πολυκεντρικό...

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2024