Κατά τη διάρκειας της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας για την εκλογή προεδρείου, ο νέος δήμαρχος της πόλης, Χάρης Δούκας, επεσήμανε ότι "Εμείς θέλουμε αξιολόγηση σε κάθε δράση".

«Χαίρομαι που είναι όλοι εδώ και συμμετέχουν στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο. Θέλουμε να διασφαλίσουμε την πολυφωνία, θέλουμε κριτική αξιολόγηση στο έργο μας. Νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο ώστε όλες οι παρατάξεις να παρουσιάζουν τις κριτικές τους απόψεις και τις θέσεις τους.» υπογράμμισε ο Χάρης Δούκας.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναδείχθηκε ομόφωνα με 38 ψήφους ο Εμμανουήλ Βελεγράκης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Αθήνα Τώρα». Με τον ίδιο αριθμό ψήφων εξελέγησαν ως Αντιπρόεδρος ο προταθείς από την παράταξη «Αθήνα Ψηλά» δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Τεντόμας και ως Γραμματέας η προερχόμενη από την παράταξη «Ανοιχτή πόλη», δημοτική Σύμβουλος Δέσποινα Αλεβυζάκη.

athina_dimotiko_symvoulio__1_
athina_dimotiko_symvoulio__2_


Οι παρατάξεις Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας, Ελεύθεροι Αθηναίοι, Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή για την Αθήνα απείχαν από την ψηφοφορία για την ανάδειξη του προεδρείου.

Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Εμμανουήλ Βελεγράκης επισήμανε: «Είναι αυτονόητο ότι η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοικτή και το τηλέφωνό μου είναι στη διάθεση όλων των δημοτικών συμβούλων. Ήδη από τη Δευτέρα ξεκινάμε συνεργασία με τους επικεφαλής των παρατάξεων και με την ομάδα τους για πρακτικά ζητήματα διεξαγωγής των εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου μας».

athina_dimotiko_symvoulio__3_
athina_dimotiko_symvoulio__4__2

Δήμος Αθηναίων: Ποιοι εξελέγησαν στην Δημοτική Επιτροπή

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διεξήχθη ψηφοφορία για την ανάδειξη των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων.

Ως τακτικά μέλη της Δημοτικής Επιτροπής εξελέγησαν: Ρωξάνη Μπέη (Αθήνα Τώρα), Ανδρέας Γραμματικογιάννης (Αθήνα Τώρα), Γιώργος Γιάνναρος (Αθήνα Τώρα), Θωμάς Γεωργιάδης (Αθήνα Τώρα), Πόπη Γιαννοπούλου (Αθήνα Τώρα), Ευγένιος Κολλάτος (Αθήνα Ψηλά), Εμμ. Καλαμπόκας (Αθήνα Ψηλά) και Νικόλαος Αβραμίδης (Αθήνα Ψηλά).

Ως αναπληρωματικά μέλη της Δημοτικής Επιτροπής εξελέγησαν : Ελένη Ζωντήρου (Αθήνα Τώρα), Πάρης Χαρλαύτης (Αθήνα Τώρα), Ζαχαρούλα Αγρογιάννη- Μουκριώτου (Αθήνα Τώρα), Τρύφων Καββαθάς (Αθήνα Τώρα), Άρτεμις Σκουμπουρδή (Αθήνα Τώρα), Κατερίνα Γκαγκάκη (Αθήνα Ψηλά), Χρήστος Τεντόμας (Αθήνα Ψηλά), Γιώργος Βουλγαράκης (Αθήνα Ψηλά).

Το σώμα δέχθηκε ομόφωνα την  πρόταση του Προεδρείου να υπάρχει συμμετοχή και των υπολοίπων παρατάξεων της μειοψηφίας  που δεν εκπροσωπούνται στη Δημοτική Επιτροπή ως παρατηρητές.

Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι του Δήμου Αθηναίων στο Youtube, με τη δυνατότητα παρακολούθησης και στη νοηματική γλώσσα.

Δείτε φωτογραφίες από την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

athina_dimotiko_symvoulio__5_
athina_dimotiko_symvoulio__6_
athina_dimotiko_symvoulio__7_
athina_dimotiko_symvoulio__8_
athina_dimotiko_symvoulio__9_
athina_dimotiko_symvoulio__10_

Φωτογραφίες από @intime