Τις επόμενες ημέρες θα ληφθούν πρωτοβουλίες για την ακρίβεια, το στεγαστικό και το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο Δημήτρης Βίτσας, μέλος της «Νέας Αριστεράς».

*Διαβάστε εδώ: Νέα Αριστερά: Πανελλαδική συνεδρίαση στις 12-13 Ιανουαρίου ενόψει της ιδρυτικής συνδιάσκεψης

Σε ό,τι αφορά την ακρίβεια, τόνισε πως μεταξύ των προτάσεων που θα κατατεθούν είναι η μείωση του ΦΠΑ σε λαϊκά είδη κατανάλωσης και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

«Η άποψή μου είναι ότι η πανελλαδική συνδιάσκεψη πρέπει να μετεξελιχθεί σε κόμμα», επισήμανε ο Δημήτρης Βίτσας.

«Ελπίζω ότι η Νέα Αριστερά θα βγάλει όχι έναν, αλλά δύο ευρωβουλευτές και ότι με το που θα γίνουμε κόμμα, θα γίνουν τα δημοσκοπικά μας ποσοστά», πρόσθεσε.


Η συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα στα Παραπολιτικά 90,1

Το στέλεχος της Νέας Αριστεράς, κος Δημήτρης Βίτσας, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 fm, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Ερωτηθείς αν ετοιμάζεται επικοινωνιακή εκστρατεία της Νέας Αριστεράς, απάντησε: «Ναι και είναι γνωστά τα βασικά θέματα. Το ένα είναι η ακρίβεια, το δεύτερο είναι το στεγαστικό κι το τρίτο είναι η ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας που έχει πάρει ο Πρωθυπουργός για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία».

Στην ερώτηση αν θα πρέπει να γίνει σύντομα η Νέα Αριστερά κόμμα, ο Δημήτρης Βίτσας απάντησε: «Ναι. Το δεύτερο βήμα μας θα είναι μέσα από κάποιες διαδικασίες να πάμε σε μια πανελλαδική συνδιάσκεψη η οποία θα συγκροτήσει τη Νέα Αριστερά ως κόμμα. Ελπίζω και είναι και προσωπική πρόταση η πανελλαδική συνδιάσκεψη να εγκρίνει τη μετατροπή της Νέας Αριστεράς σε κόμμα».

«Ο στόχος μας στις ευρωεκλογές δεν πρέπει να είναι ένας ευρωβουλευτής αλλά δύο ευρωβουλευτές και πιστεύω ότι όσο περνάει ο χρόνος και συγκροτείται η Νέα Αριστερά τόσο περισσότερο θα ανεβαίνουν και τα δημοκοπικά ποσοστά», επισήμανε.

Αναφορικά με τα οικονομικά της Νέας Αριστεράς, είπε: «Εμείς οικονομικά τα βγάζουμε πέρα με τα χρήματα τα οποία δίνουν οι βουλευτές μας αλλά και τα μέλη της Νέας Αριστεράς».

«Θέλω να υποβάλω μια ερώτηση· ο ΣΥΡΙΖΑ- τουλάχιστον όταν φύγαμε- δεν χρωστούσε σε καμία τράπεζα ούτε 1 ευρώ γιατί δεν έκανε αφού βρέθηκε σε αυτή την ταμειακή δυσκολία το πολύ απλό να ζητήσει ένα μικρό δάνειο από την τράπεζα με την οποία συνεργάζεται και να παρακρατηθεί αυτό το ποσό από την κρατική επιχορήγηση και έγινε όλη αυτή η φασαρία η οποία είχε κατά τη γνώμη μου το μοναδικό στόχο να αναδείξει την «ιδιοκτησία» του κ. Κασσελάκη», συμπλήρωσε.