«Η ρύθμιση για την επιστολική ψήφο εξασφαλίζει το απόρρητο της ψήφου», ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως διευκρίνισε η κ. Κεραμέως, ο φάκελος πρέπει να έχει φτάσει στην Ελλάδα Σάββατο 8 Ιουνίου, μία ημέρα πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών. 

Οι εκλογείς που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω επιστολικής ψήφου πρέπει να το δηλώσουν μέχρι και 40 ημέρες πριν από τις εκλογές. Επίσης, η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι οι κάτοικοι του εξωτερικού θα ψηφίζουν μόνο με επιστολική ψήφο.

Διαβάστε ακόμα: "Αντίβαρο" στην αποχή η επιστολική ψήφος - Για πρώτη φορά η εφαρμογή στις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Νίκη Κεραμέως: Με επιστολική ψήφο και όσοι κατοικούν στην Ελλάδα

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ανοίξει πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούν να δηλώσουν οι Έλληνες πολίτες ότι επιθυμούν να επιλέξουν την επιστολική ψήφο.

Η υπουργός διευκρίνισε ότι η ρύθμιση αφορά και τους απόδημους αλλά και τους κατοίκους της Ελλάδας. «Άρουμε όλα τα εμπόδια στην άσκηση του δικαιώματος της επιστολικής ψήφου», είπε η υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας πως διευκολύνονται πολλές κατηγορίες συμπολιτών με τη ρύθμιση αυτή, όπως εποχικοί εργαζόμενοι, φοιτητές κ.ά.

Για τις προσλήψεις στο Δημόσιο είπε πως έρχονται 16.521, ενώ ήδη έχει βγει η πρώτη και προχωρεί η επόμενη για τους διοικητές νοσοκομείων.