Αύριο ο πρωθυπουργός θα ανοίξει τα χαρτιά του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο κ. Λαζαρίδης επισήμανε πως το ζήτημα του γάμου είναι λυμένο με το σύμφωνο συμβίωσης και είναι πιο εύκολο να περάσει, ενώ σημείωσε πως είναι αρνητικός στην τεκνοθεσία.

Σε ό,τι αφορά την ακρίβεια, ανέφερε πως υπάρχουν μόνιμες παροχές με αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους και συντάξεις, ελέγχους και πρόστιμα στην αγορά, αλλά και προσωρινά μέτρα, όπως τα καλάθια και τα pass.


Η συνέντευξη του Μακάριου Λαζαρίδη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Μακάριος Λαζαρίδης, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 fm, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Αναφορικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Μακάριος Λαζαρίδης είπε: «Αύριο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο πρωθυπουργός θα ανοίξει τα χαρτιά του. Έχει σημασία να ακούσουμε τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, να εξηγηθούν αυτά στους πολίτες, στα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, στην κοινωνία των πολιτών συνολικά και να δούμε για τι ακριβώς μιλάμε».

«Εγώ θεωρώ ότι το όλο ζήτημα σε ό,τι αφορά τον γάμο είναι λυμένο με το σύμφωνο συμβίωσης, από εκεί και πέρα σε ό,τι αφορά τα ζητήματα τεκνοθεσίας, εγώ είμαι οριζοντίως και καθέτως αρνητικός, αλλά θα περιμένω να ακούσω τον πρωθυπουργό, να δω να αναλύει το σχέδιο της κυβερνήσεως», πρόσθεσε.

«Είμαι αρνητικός για την τεκνοθεσία, για τον γάμο θεωρώ ότι είναι λυμένο», διευκρίνισε.

Αναφορικά με την ακρίβεια του βρεφικού γάλακτος, είπε: «Το επόμενο διάστημα το υπουργείο Ανάπτυξης θα προβεί σε ανακοίνωση μέτρων διαρθρωτικού χαρακτήρα ώστε να διορθωθούν οι στρεβλώσεις στην αγορά του βρεφικού γάλακτος και να πέσουν οι τιμές. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι έχουμε καθυστερήσει, δεν έπρεπε να φτάσουμε εδώ που έχουμε φτάσει για να πάρουμε τα μέτρα τα οποία πρέπει να πάρουμε. Παράλληλα το υπουργείο Ανάπτυξης μέσα στο πρώτο τρίμηνο του ’24 ετοιμάζει μια μεταρρύθμιση που θα έχει στόχο την αποκλιμάκωση των τιμών στα βασικά καταναλωτικά αγαθά για τα νοικοκυριά. Επομένως γίνονται αυτά τα οποία οφείλαμε να κάνουμε, πρέπει να γίνουν ακόμα πολύ περισσότερα ούτως ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα ακρίβειας το οποίο είναι συνολικό. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν πρέπει να γίνουν όμως κι άλλα».

*Διαβάστε εδώ: Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης: ''Η εκκλησία διαφωνεί με τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια - Eίναι σχέση ανδρός και γυναικός''