Για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κα Κατερίνα Νοτοπούλου.

Με αφορμή τη χθεσινή ψηφοφορία, είπε: «Χθες έγινε ένα σημαντικό βήμα, βέβαια μένουν πάρα πολλά να γίνουν για να έχουμε πραγματική συμπερίληψη και πραγματική ισότητα και για αυτό πρέπει να εργαστούμε άοκνα όλοι. Χθες βρεθήκαμε μπροστά σε έναν ευτελισμό του ελληνικού κοινοβουλίου με παρότρυνση Μητσοτάκη. Δηλαδή εισηγείται ο Πρωθυπουργός μια αλλαγή σημαντική κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα επιτέλους ενώ ήδη είχε δύο φορές απορρίψει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αναγνώριση της ισότητας στον γάμο ωθώντας ταυτόχρονα τους υπουργούς και τους βουλευτές τους σε αποχή. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Από εκεί και πέρα ο νόμος αυτός δεν θα ήταν νόμος αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ».

*Διαβάστε εδώ: "Marry me": Ο Αύγουστος Κορτώ έκανε πρόταση γάμου στον σύντροφό του, στο περιστύλιο της Βουλής

Ερωτηθείσα αν θα συζητηθούν οι αποχές από την ψηφοφορία στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και αν θα υπάρξει ενδεχόμενο αποπομπής του κ. Πολάκη, η κ. Νοτοπούλου απάντησε: «Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω. Σίγουρα το να μην εκπέμπεται καθαρό μήνυμα, ειδικά σε ζητήματα ταυτοτικά για την Αριστερά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα. Από την άλλη ξαναλέω ότι χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πλέον η ισότητα είναι νόμος του κράτους άρα και επειδή είχαμε την πιο συμπαγή ομάδα και την πιο καθαρή θέση νομίζω ότι αυτός που πρέπει να απολογηθεί για την χθεσινή κατάντια του ελληνικού κοινοβουλίου είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μόνο διότι είναι πρωθυπουργός».

«Άκουγα τον κ. Ζαχαριάδη που έλεγε «έχω βαρεθεί να απολογούμαι για τον Πολάκη», επισήμαναν οι δημοσιογράφοι, με την κ. Νοτοπούλου να απαντά: «Και ο κόσμος έχει βαρεθεί το ίδιο πράγμα, διότι αυτή η κολόνια κρατάει και πολλά χρόνια, όμως εκτιμώ ότι σε όλα τα ζητήματα ειδικά σε αυτό που είναι τόσο σημαντικό, δεν είναι ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Είναι αυτονόητο το ότι όλοι θα έπρεπε να είμαστε στο κοινοβούλιο και να ψηφίσουμε θετικά παρόλο που το νομοσχέδιο είχε πάρα πολλές ατέλειες και η δικιά μας η πρόταση ήταν πολύ πιο προωθημένη. Ο κ. Πολάκης εξήγησε τη στάση του, δεν θα τη σχολιάσω, πρέπει να συζητηθούν όλα στα αρμόδια όργανα του κόμματος σίγουρα πάντως έχουμε πληρώσει πάρα πολύ ακριβά την εκπομπή αντιφατικών μηνυμάτων την προηγούμενη περίοδο και οφείλουμε να κινούμαστε συντεταγμένα».

Η Κατερίνα Νοτοπούλου στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα "Εκείνη και εγώ  |Parapolitika