Για το στυγερό έγκλημα με την 41χρονη έγκυο από τη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε ανάρτηση η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ,  Δώρα Αυγέρη, κάνοντας λόγο για την πρώτη γυναικοκτονία που καταγράφηκε για το 2024 στην Ελλάδα.

Μάλιστα, αναφέρει ότι "είναι χρέος, να βάλουμε τα δυνατά μας για να προλάβουμε τον επόμενο "σύντροφο", "άνδρα", "σύζυγο" για να μην σηκώσει το χέρι του", ενώ παράλληλα σχολιάζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2021 έχει καταθέσει τροπολογία για τη νομική αναγνώριση της γυναικοκτονίας.

Η ανάρτηση της Δώρα Αυγέρη 

#Γεωργία #γυναικοκτονία #Θεσσαλονίκη Η Γεωργία και το μωρό που κυοφορούσε κατακρεουργηθήκαν. Ως βασικός ύποπτος του...

Δημοσιεύτηκε από Θεοδώρα Αυγέρη στις Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2024
Η Γεωργία και το παιδί που κυοφορούσε κατακρεουργηθήκαν.

Ως βασικός ύποπτος του στυγερού εγκλήματος φέρεται ο σύντροφος της μητέρας του αγέννητου μωρού.

Για την στατιστική είναι η πρώτη γυναικοκτονία που καταγράφεται το 2024 στην Ελλάδα. Όμως, η Γεωργία δεν είναι η πρώτη γυναίκα που δολοφονείται από τα χέρια του άνδρα της στην χώρα μας. Είναι η τελευταία, μέχρι να προστεθεί  η επόμενη.

Αυτό είναι το χρέος μας. Να βάλουμε τα δυνατά μας ως κοινωνία και ως πολιτεία για να προλάβουμε τον επόμενο «σύντροφο», «άνδρα», «σύζυγο», να μην σηκώσει το χέρι του. Να μην απειλήσει, να μην χτυπήσει, να μην σκοτώσει, να μην εγγράψει  τον επόμενο «νεκρό αριθμό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ήδη από το 2021 είχε καταθέσει τροπολογία για τη νομική αναγνώριση της γυναικοκτονίας ως εγκλήματος με σεξιστικά χαρακτηριστικά και κίνητρα.

Η τροπολογία απορρίφθηκε και επανακατατέθηκε σε μια περίοδο που ήδη μετρούσαμε 14 θύματα γυναικοκτονιών.

Ποιο κόστος άραγε ζυγίζει η κυβέρνηση και δεν προχωρά;

Υπάρχει μεγαλύτερο κόστος από την απώλεια της ανθρώπινης ζωής;

Ας ακούσουμε την κραυγή της Γεωργίας όσο είναι ακόμη ζεστή και δεν προλάβει να κρυώσει…

#Γεωργία

#γυναικοκτονία

#Θεσσαλονίκη