Στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, στα Χανιά, αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,  Δημήτρης Μάντζος, τονίζοντας την ανάγκη ενημέρωσης για το περιεχόμενό της.

«Τα εξοπλιστικά είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και εμείς έχουμε δώσει συναίνεση και θετική ψήφο. Η συναίνεση, όμως, πρέπει να δομείται πάνω στην ενημέρωση» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στο ACTION 24. «Να μην τα μαθαίνουμε από το εξωτερικό. Τα μάθαμε κάποτε από τον κ. Σολτς. Μην τα μάθουμε πάλι από τον κ. Μπλίνκεν και τον κ. Μπάιντεν. Περιμένουμε ενημέρωση, σε ποιο θεσμικό πλαίσιο έγινε η συνάντηση και ποιο είναι το αποτέλεσμά της» πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Δημήτρης Μάντζος για ομόφυλα ζευγάρια: Ζητήματα δικαιωμάτων δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο λογιστηρίου 

Ο Δημήτρης Μάντζος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μίλησε και για το νομοσχέδιο που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια. «Τα ζητήματα δικαιωμάτων και καταπολέμησης των διακρίσεων δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο λογιστηρίου με ασκήσεις κόστους-οφέλους. Πρέπει πάντοτε να υπάρχει ενημέρωση της κοινωνίας» σχολίασε, μεταξύ άλλων.

Παράλληλα επέκρινε τη ΝΔ για τον τρόπο που έχει θέσει το θέμα στη δημόσια συζήτηση, λέγοντας ότι «βλέπει τον εαυτό της στον καθρέπτη και τρομάζει. Αυτές οι συζητήσεις πρέπει να γίνονται πάντοτε με όρους επιστημονικούς, κοινωνιολογικούς, που αφορούν στο συμφέρον του παιδιού. Και όχι με όρους επικοινωνιακούς και στείρα δογματικούς».

«Είμαστε υπέρ της κοινωνικής προόδου»

Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Μάντζος υπενθύμισε ότι το κόμμα έχει αποδείξει πως είναι θετικό σε ό,τι φέρνει τη χώρα πιο κοντά στις ευρωπαϊκές ρυθμίσεις που εξασφαλίζουν την ελευθερία, την ισότητα και την ισότιμη συμμετοχή όλων στην κοινωνική ζωή. «Ήταν το ΠΑΣΟΚ εκείνο που το μακρινό 1983 έφερε τη μεγάλη επανάσταση στο οικογενειακό δίκαιο, σπάζοντας παραδόσεις και στερεότυπα της εποχής. Το αποδείξαμε και στις προηγούμενες κοινοβουλευτικές περιόδους και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ. Εμείς είμαστε υπέρ της κοινωνικής προόδου», υπογράμμισε.

Τι είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ένταξη στους Σοσιαλιστές

Ο Δημήτρης Μάντζος σχολίασε αιχμηρά την πρόταση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για ένταξη του κόμματος στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τόνισε συγκεκριμένα ότι «οι ευρωοομάδες είναι συνεκτικοί πολιτικοί οργανισμοί, που στηρίζονται σε συγκεκριμένες αρχές και αξίες και επιτελούν έναν κοινό σκοπό. Είναι δε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει σε μία άλλη ευρωομάδα, με μία άλλη ιδεολογική ταυτότητα».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: