Η Χριστίνα Κεφαλογιάννη, αδελφή της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, ήταν υποψήφια με την παράταξη του Νίκου Χαρδαλιά, συγκεντρώνοντας στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές στον Κεντρικό Τομέα 12.153 ψήφους. Η κυρία Κεφαλογιάννη, μητέρα τεσσάρων παιδιών, ορκίστηκε πριν από λίγες ημέρες και τοποθετήθηκε στη νεοσύστατη θέση της αναπληρώτριας περιφερειάρχη, μια πολύ σημαντική θέση, καθώς θεωρείται από τα πρόσωπα της απόλυτης εμπιστοσύνης και η αντ’ αυτού, του Νίκου Χαρδαλιά.

Η Χριστίνα Κεφαλογιάννη έχει μια ακόμη αδελφή, τη Δανάη, και όλες, μαζί με την Όλγα, είναι ιδιαίτερα δεμένες μεταξύ τους. Μάλιστα, πολλές φορές οι τρεις γυναίκες ποζάρουν αγκαλιασμένες στον φακό, κατά τη διάρκεια κοινών τους υποχρεώσεων και εξόδων.

kefalogianni
Η Χριστίνα Κεφαλογιάννη με τις αδελφές της, Όλγα και Δανάη


«Με βοηθά να διαμορφώνω μία καλύτερη αντίληψη των πραγμάτων»

Όπως η ίδια δηλώνει, έχει τεράστια διάθεση για δουλειά, εμπειρία στη διαχείριση νέων και απαιτητικών εγχειρημάτων, μία παρακαταθήκη προσφοράς στα κοινά και πολλή αγάπη για να προσφέρει - και όλα αυτά θέλει να τα εφαρμόσει στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στο πλάι του νέου περιφερειάρχη. Η κυρία Κεφαλογιάννη ισορροπεί τέλεια μεταξύ οικογενειακής ζωής-ενασχόλησης με τα τέσσερα παιδιά της και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Μέχρι σήμερα, στον ελεύθερο χρόνο είτε κάνει κάποια δραστηριότητα με τα παιδιά της είτε βγαίνει με φίλους. Η συναναστροφή μαζί τους, η ανταλλαγή απόψεων ή εμπειριών, οι προκλήσεις που ανακύπτουν είναι κάτι που αποζητά, διότι, όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή της «με βοηθά να διαμορφώνω μία καλύτερη αντίληψη των πραγμάτων».

Με τέσσερα παιδιά

Η απόφασή της να συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ήρθε έπειτα από πολύ ώριμη σκέψη. Γεννήθηκε, μεγάλωσε, σπούδασε, εργάστηκε στην Αθήνα. Στην πόλη που τόσο αγαπά γεννήθηκαν και μεγαλώνουν τα τέσσερα παιδιά της. Γνωρίζει καλά και ζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι ζουν στην Αττική. Θέλοντας να βοηθήσει με κάθε τρόπο στην προσπάθεια του Νίκου Χαρδαλιά να κάνει την Περιφέρεια Αττικής παραγωγική, ασφαλή, ανθρώπινη, πράσινη, αποφάσισε να τολμήσει και να διεκδικήσει τη θέση της περιφερειακής συμβούλου. Από πολύ μικρή άλλωστε έχει μάθει, παρατηρώντας την πορεία του πατέρα της, Γιάννη Κεφαλογιάννη, αλλά και αργότερα της αδερφής της, Όλγας, ότι ο κάθε πολίτης έχει ανάγκη να βρίσκεται σε επαφή με τον αντιπρόσωπό του στα κοινά. Για να του μεταφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, να ζητήσει συμβουλή για την επίλυσή τους ή ακόμα και για να μεταφέρει θέματα γενικότερου κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Η Χριστίνα Κεφαλογιάννη θεωρεί ότι η Αυτοδιοίκηση Β΄ Βαθμού είναι μία έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας και αποτελεί θεμελιώδη θεσμό του δημόσιου βίου. Είναι μία εξουσία που πηγάζει κατευθείαν από τον λαό. Έχει λοιπόν τη νομιμοποίηση να αποτελέσει θεσμικό φορέα αλλαγών διεκδικώντας τη σωστή θέση στον καταμερισμό αρμοδιοτήτων, ευθυνών, ελέγχου.

Όπως έχει επισημάνει «τα κυριότερα έργα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, η ενίσχυση της ασφάλειας και η συνέχιση των έργων υποδομής, ώστε να γίνει η Αττική ένας φιλόξενος τόπος για τους κατοίκους της και ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις». Όπως φαίνεται, η πολιτική είναι στο αίμα και της Χριστίνας Κεφαλογιάννη, αφού από την πλευρά του πατέρα της υπάρχει μακρά παρουσία Κεφαλογιάννηδων στα κοινά, με πρώτο τον γιατρό Νικόλα Κεφαλογιάννη, που εξελέγη βουλευτής το 1895 και συμμετείχε στην Κρητική Βουλή το 1907, πριν δηλαδή από την ένωση της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι μια οικογένεια που από γενιά σε γενιά έχει αποδείξει ότι διαθέτει πολιτικό DNA και παράδοση. Είτε αυτό λέγεται συμμετοχή σε απελευθερωτικούς αγώνες είτε στα κοινά.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»