Μήνυμα για προγραμματισμό του εμβολιασμού απέναντι στον κορονοϊό, όπως συμβαίνει και με τη γρίπη, έστειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας σε σχέση με την πορεία της COVID-19. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση ώστε να διαγραφούν τα πρόστιμα σε όσους  δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, ενώ έκανε γνωστό ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιούνται εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στα φαρμακεία.

Στη συνέντευξη Τύπου μετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, και η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναστασία Κοτανίδου.

«Το εμβόλιο είναι ασφαλές, είναι δοκιμασμένο», είπε ο υπουργός Υγείας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε επίσης πως «ο COVID ήρθε για να μείνει, ο ετήσιος εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει μια ρουτίνα», ενώ σχετικά με την αρίθμηση των δόσεων (πρώτη, δεύτερη, τρίτη κ.ο.κ.), τόνισε πως αυτό δεν είναι κάτι το ορθό. «Η πολιτική μας βούληση είναι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εμβολιαστικά κανάλια, όπως και με τη γρίπη, και να χρησιμοποιήσουμε, ει δυνατόν, και τα φαρμακεία», πρόσθεσε. «Η εμβολιαστική κάλυψη έχει πάει καλύτερα από πέρσι και στόχος είναι να πάμε ακόμα καλύτερα», σημείωσε. «Όσοι το κάνουν σώζουν τη ζωή τους, στα σίγουρα», είπε επίσης ο κ. Γεωργιάδης. Τόνισε, δε, πως με νομοθετική ρύθμιση θα διαγραφούν τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους που είχαν επιβληθεί την περίοδο της πανδημίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τείνουμε κλάδο ελαίας». Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι το υπουργείο θα κάνει μεγάλη καμπάνια για να πείσει για την αξία για τη δημόσια υγεία να κάνει κάποιος το εμβόλιο για τον κορονοϊό. «Θα σκεφτούμε όλους τους τρόπους για να φτάσει σε όλους το εμβόλιο», είπε ο υπουργός.

Τον λόγο έλαβε στη συνέχεια η Ειρήνη Αγαπηδάκη, που έκανε λόγο για 657 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ ανέφερε πως θα ανοίξουν ακόμα περισσότερες εμβολιαστικές γραμμές και τόνισε πως κανένας θάνατος δεν είναι αποδεκτός. Με βάση τον προγραμματισμό των ραντεβού, είπε επίσης πως σύντομα θα ξεπεράσουμε τους 300.000 εμβολιασμούς.

Από την πλευρά της, η Αναστασία Κοτανίδου σημείωσε ότι για πρώτη φορά χθες το ισοζύγιο εξαγωγών και εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι για πρώτη φορά θετικό. Σημαντική είναι και η αύξηση των αιτήσεων για το Paxlovid. Σήμερα έχουμε ένα όπλο, το εμβόλιο, είπε, ενώ χαρακτήρισε κρίσιμη την άμεση επικοινωνία με τον γιατρό σε περίπτωση νόσησης, καθώς και τη λήψη, ει δυνατόν, από την πρώτη μέρα αντιικών φαρμάκων, ειδικά αν μιλάμε για άτομα άνω των 75.


Γεωργιάδης: Δεν έχω κάνει το εμβόλιο, λάθος μου

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Μάριος Θεμιστοκλέους θα ανακοινώσει άμεσα μέτρα με στόχο την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Σε σχέση, πάντως, με τον εμβολιασμό, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι δεν έχει κάνει το νέο εμβόλιο για κορονοϊό. «Έκανα λάθος», είπε. «Θα το κάνω τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.

6079380
6079398
6079400
6079403