Τo μεσημέρι γράφεται η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου και θα παρουσιαστεί στις 6 το απόγευμα στο αναλυτικό δελτίο της ΕΡΤ, ανέφερε ο Γιώργος Κουβαράς μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ και απαντώντας σε ερωτήσεις της Χριστίνας Βίδου και του Κώστα Παπαχλιμίντζου.


Κουβαράς: Τα φώτα είναι στραμμένα στα ομόφυλα ζευγάρια


Ο δημοσιογράφος είπε ότι είναι η ημέρα που θα ανοίξει τα χαρτιά του για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά πέραν αυτού θα είναι μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Ανέφερε «ένα κομμάτι είναι το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, γιατί εντάξει, υπάρχουν και ένα σωρό θέματα τα οποία απασχολούν τους πολίτες και δεν θα το αφήσουμε απ’ έξω επ’ουδενί. Αλλά βέβαια, εντάξει, τα φώτα είναι στραμμένα εκεί γιατί ακριβώς είναι ένα καυτό θέμα, το οποίο δημιουργεί και προβλήματα εσωκομματικά προφανώς στην Νέα Δημοκρατία, απ’ ό, τι φαίνεται από τις δηλώσεις που έχουν γίνει και σήμερα και νομίζω ότι θα έχουμε απαντήσεις σήμερα για όλα. Τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε να έχουμε».

Σε άλλο σημείο ο Γιώργος Κουβαράς είπε ότι «έχει σημασία πόσο χρόνο θα δώσει σε αυτόν τον δημόσιο διάλογο που θέλει να ανοίξει και που είναι φανερό ότι θα τον ανοίξει και σήμερα. Ο ίδιος τον έχει ανοίξει βέβαια και ερήμην του σε ένα βαθμό. Δηλαδή όταν λέω ερήμην του εννοώ ότι έχουν αρχίσει να τοποθετούνται οι βουλευτές σε ανύποπτο χρόνο, μόνο με την προοπτική να έρθει ένα τέτοιο νομοσχέδιο, το οποίο θυμίζω είναι προεκλογική εξαγγελία του Μητσοτάκη, δεν το θυμήθηκε τώρα, το είχε πει. Δηλαδή ήταν εις γνώση των βουλευτών ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο».


"Θα ρωτήσω αυτά που σκέφτεται ο καθένας μας"


Σε ερώτηση της Χριστίνας Βίδου αν ο ίδιος θα ρωτήσει τον πρωθυπουργό αν θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας ο Γιώργος Κουβαράς απάντησε «προφανώς τώρα όλα αυτά θα τα ρωτήσουμε[…] Αισθάνομαι ότι μπορώ να τον ρωτήσω αυτά που σκέφτεται ο καθένας μας και αναρωτιέται γύρω από αυτό το θέμα».