Για τις Σπέτσες, αλλά και την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Νίκος Παππάς. Ειδικότερα ο κ. Παππάς μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη τόνισε πως στο ΣΥΡΙΖΑ «είμαστε έτοιμοι για συγκροτημένη εξωστρεφή αντιπολίτευση για αυτό είμαστε έτοιμοι, για αυτό συντονίζουμε τις δυνάμεις μας και οι πρωτοβουλίες που θα πάρουμε υπό αυτό το πρίσμα παίρνονται.  Είναι απαραίτητη μια ένεση συντονισμού και της αντιπολιτευτικής μας τακτικής και το βέλτιστο είναι να συνδυάζουμε το συντονισμό και την οργάνωση της κοινοβουλευτικής δουλειάς με εξωστρέφεια.   

Νίκος Παππάς για εισήγηση Τεμπονέρα

Αναφορικά με την εισήγηση του κ. Τεμπονέρα ο κ. Παππάς σημείωσε: «Πρέπει να ερωτηθεί ο κ. Τεμπονέρας τι ακριβώς εννοεί, δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο. Έχουμε δει πάρα πολλά κείμενα και από τον αγαπημένο σύντροφο ξανά και ξανά νομίζω ότι κάποια στιγμή έρχεται και η ώρα να είμαστε πάρα πολύ συγκεκριμένοι σε αυτά που διατυπώνουμε δημοσίως. Ο καθένας όταν διατυπώνει μια άποψη δημοσίως έχει και την ευθύνη του ακριβούς προσδιορισμού αυτού που προτείνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη η οποία μπορεί να εκφράσει μια αξιόπιστη δύναμη απέναντι στη ΝΔ».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι έχει νόημα να επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κοινό τόπο με το ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Οι σχέσεις των κομμάτων ειδικά σε προεκλογικές περιόδους είναι ανταγωνιστικές. Εμείς λέμε ότι μόνο η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αλλάξει το σκηνικό στην κατεύθυνση μιας ολικής ανατροπής της κυβέρνησης της ΝΔ. Δεν υπάρχει άλλη δύναμη που μπορεί να το κάνει αυτό πρώτον για λόγους ιστορικότητας και δεύτερον διότι δεν επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ να δικαιώσει τη μια θετική παράδοση του προοδευτικού αριστερού χώρου έναντι της άλλης, επιδιώκει να τη συνενώσει και να διατυπώσει τον προγραμματικό κοινό βηματισμό όλων αυτών των δυνάμεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που συσπειρώνει τις δυνάμεις από την Αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο και αυτή τη διαδικασία δεν πρέπει όσο και αν είναι δύσκολη η παρούσα στιγμή να την απεμπολήσει».

Εισήγηση Ζαχαριάδη – Θεοχαρόπουλου - Ραγκούση

Κληθείς να σχολιάσει την εισήγηση Ζαχαριάδη-Θεοχαρόπουλου –Ραγκούση ο κ. Παππάς ανέφερε: «Θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει να εργάζεται στην κατεύθυνση του συντονισμού των δυνάμεων που ακουμπούν στην Αριστερά, στους πράσινους και στους σοσιαλιστές στην Ευρώπη είναι απαραίτητο. Δεν έχω ακούσει κάποιο πειστικό επιχείρημα που να θεμελιώνει μια πολιτική πρωτοβουλία που να λεει ότι θα πρέπει να χωρίσουμε από αυτή την παράδοση και να πάμε μόνο με την άλλη. ...Είμαι υπέρ της διερεύνησης δυνατοτήτων εμβάθυνσης των σχέσεων και με τους ευρωπαίους σοσιαλιστές όχι όμως με την αποχώρηση από την Αριστερά».

 Για γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Ερωτηθείς αν είναι σαφής η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών απάντησε: Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής της ΝΔ δεν είναι. Εμείς καταθέσαμε την πρόταση νόμου, η θέση μας είναι σαφής, είναι ολοκληρωμένη, είναι καθολική λύση στα ζητήματα αυτά.

ΔΗΜ: Εσείς λέτε ναι στην υποβοηθουμένη αναπαραγωγή με παρένθετη μητέρα

Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Υπό πάρα-πάρα πολύ αυστηρές προϋποθέσεις τις οποίες είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε. 

ΔΗΜ: Καταλαβαίνω όμως ότι και στο εσωτερικό του κόμματός σας υπάρχουν διαφοροποιήσεις

Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Δεν είναι νεκροταφεία τα κόμματα.

ΔΗΜ: Σας πειράζουν οι διαφοροποιήσεις στη ΝΔ αλλά για τις δικές σας διαφοροποιήσεις λέτε ότι είναι κανονικό

Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Εδώ φαίνεται ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις τέτοιας κλίμακας και τέτοιας υφής μέσα στη  ΝΔ που μέχρι στιγμής έχουν μπλοκάρει τη νομοθετική της πρωτοβουλία άρα αυτό δεν είναι εσωτερικό ζήτημα της ΝΔ, είναι ζήτημα της πολιτείας.

Τέλος, ερωτηθείς αν θα υπερψηφίσει τη ρύθμιση που θα φέρει η ΝΔ ο κ. Παππάς σημείωσε: «Θα μου επιτρέψετε να επιφυλαχθώ για να τοποθετηθώ δημόσια μετά τη συνεδρίαση μας που θα αφορά συγκεκριμένα το νομοθέτημα που φέρνει η ΝΔ».