Ελλάδα αποτελεί έναν διεθνή ελκυστικό επενδυτικό προορισμό", υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπυτξης, Κώστας Σκρέκας με αφορμή την τελετή θεμελίωσης της νέας πτέρυγας του εργοστασίου της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim, στο Κορωπί.

Όπως αναφέρει ο υπουργός: «Συνόδευσα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη θεμελίωση της νέας επένδυσης, ύψους 130 εκατ. ευρώ της Παγκόσμιας Φαρμακευτικής Εταιρείας Boehringer Ingelheim. Σήμερα αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν διεθνή ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Οι εξαγωγές της εταιρείας, από το εργοστάσιό της στην Ελλάδα, αυξήθηκαν πάνω από 40% τα τελευταία τέσσερα χρόνια φθάνοντας τα 1,2 δισ. ευρώ το 2023. Η Boehringer Ingelheim απαριθμεί ήδη στη χώρα μας 700 εργαζόμενους, ενώ με τη νέα επένδυση θα δημιουργηθούν 110 νέες θέσεις εργασίας.


Η νέα δραστηριότητα της εταιρείας είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη φαρμακευτική βιομηχανία της χώρας μας. Η Κυβέρνησή μας και το Υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε δεσμευτεί για την επαναβιομηχανοποίηση της Ελλάδας και αυτό θα γίνει πράξη».