Ανακοίνωση σχετικά με το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου εξέδωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταγγέλλει όσους κατακρίνουν το νομοσχέδιο και μιλούν για υποχρηματοδότηση, ενώ σημειώνουν πως μοναδική ιδεολογία των δήθεν υπερασπιστών του δημόσιου Πανεπιστημίου είναι οι κλειστές σχολές και οι κλειστοί ορίζοντες.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναφέρουν:

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι επιχειρούν συντονισμένα να μας πείσουν ότι ένα νομοσχέδιο που έχει στο επίκεντρό του την ενίσχυση και την αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου δεν είναι προς το συμφέρον των φοιτητών. Πως η επένδυση άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ στα δημόσια Πανεπιστήμια είναι υποχρηματοδότηση. Και, βέβαια, πως η θεσμοθέτηση μη κρατικών-μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων θα υποβαθμίσει την ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας.

 Είναι οι ίδιοι που εδώ και δεκαετίες κρατάνε την τριτοβάθμια εκπαίδευση δέσμια σε ιδεολογικές αγκυλώσεις του παρελθόντος. Είναι οι ίδιοι που εδώ και δεκαετίες αποτελούν τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της οπισθοδρόμησης και του αναχρονισμού απέναντι σε κάθε μεταρρύθμιση για τη χώρα μας. Και είναι οι ίδιοι που σήμερα το μόνο που έχουν να προτείνουν είναι παράνομες καταλήψεις με μοναδικό στόχο να μην αλλάξει τίποτα.

 Αυτή τη φορά θέλουν να στερήσουν από χιλιάδες νέους σύγχρονα και λειτουργικά δημόσια Πανεπιστήμια, αλλά και τη δυνατότητα να σπουδάσουν στην Ελλάδα, να παραμείνουν στη χώρα τους και να δουλέψουν σε αυτή. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με συνεχείς πρωτοβουλίες επενδύει στη γνώση, στην έρευνα και στο brain gain, κάποιοι  θέλουν να επιβάλουν τη φυγή ακόμα περισσότερων νέων σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθιστώντας μάλιστα την Ελλάδα παγκόσμια εξαίρεση και ουραγό στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Δεν πείθουν κανέναν ότι κόπτονται για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όλοι – και πρώτοι οι νέοι και οι φοιτητές – γνωρίζουν ότι μοναδική ιδεολογία των δήθεν υπερασπιστών του δημόσιου Πανεπιστημίου είναι οι κλειστές σχολές και οι κλειστοί ορίζοντες.

 Η Ελλάδα αλλάζει, κοιτώντας μπροστά. Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, στηρίζοντας στην πράξη κάθε μεταρρύθμιση που βελτιώνει τις σπουδές, τις ζωές και το μέλλον μας».