Η Έφη Αχτσιόγλου δημοσίευσε ανάρτηση στο Facebook από τις συναντήσεις με ΛΟΑΤΚΙ φορείς . Στις συναντήσεις συνοδεύονταν από τον επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση Βαξεβάνη για τη χορηγία του στοιχηματζή Μάρη στην ''Αυγή''

Η κ. Αχτσιόγλου  σχολίασε μεταξύ άλλων, ότι ‘’η θέσπιση ενός αυτονόητου δικαιώματος, του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, κινδυνεύει να υπονομευθεί από διακρίσεις και αποκλεισμούς ως προς τη δυνατότητά τους να έχουν οικογένεια’’.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Έφης Αχτσιόγλου για τις συναντήσεις της με ΛΟΑΤΚΙ φορείς:

Συναντήσαμε σήμερα με τον Αλέξη Χαρίτση τον επιστημονικό φορέα Orlando LGBT+, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών και την οργάνωση Οικογένειες Ουράνιο Τόξο.

Στο επίκεντρο της συζήτησής μας βρέθηκε η ανάγκη της πλήρους αναγνώρισης του δικαιώματος στον γάμο και στην οικογένεια για κάθε πολίτη, χωρίς καμία διάκριση και με ισονομία.

Ενόψει του νομοσχεδίου που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών επισημάναμε ότι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη, η θέσπιση ενός αυτονόητου δικαιώματος, του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, κινδυνεύει να υπονομευθεί από διακρίσεις και αποκλεισμούς ως προς τη δυνατότητά τους να έχουν οικογένεια.

Δεσμευτήκαμε εκ μέρους της Νέας Αριστεράς για συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τις οργανώσεις, ώστε σε κοινωνικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια πίεσης, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους και να κατοχυρωθούν τα αυτονόητα δικαιώματα για κάθε πολίτη χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό θα καταθέσουμε, μετά από διαβούλευση με τις οργανώσεις, τροπολογίες στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση.