Οι κρίσεις στο ΚΥΣΕΑ και οι αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων σπανίως συνοδεύονταν από εγκωμιαστικές και επαινετικές δηλώσεις των εκάστοτε πρωθυπουργών για αυτούς που τερμάτιζαν ευδοκίμως τη θητεία τους. Στην περίπτωση του Κ. Φλώρου ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, έδειξε πως η παρουσία του στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν ήταν γραφειοκρατικά αδιάφορη, αλλά ουσιαστική και αποτελεσματική, ακόμη και αν κάτι τέτοιο δεν είχε προβληθεί σε επικοινωνιακό επίπεδο, όπως ενδεχομένως να του άρμοζε. «Η τετραετής θητεία του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου ως Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ συνέπεσε με μια περίοδο μεγάλης γεωπολιτικής ρευστότητας και κρίσεων. Αλλά και με χρόνια σημαντικής αμυντικής και διπλωματικής αναβάθμισης της χώρας. Η συμβολή του υπήρξε υπερπολύτιμη. Τόσο απέναντι σε προκλήσεις συμβατικής ή και υβριδικής μορφής, όσο και στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος για την ποσοτική και ποιοτική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στη δήλωσή του.

«Δεν έxει θέση στην προοδευτική παράταξη»

Επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δ. Μάντζος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open. «Είδα έναν αρχηγό με έναν ανερμάτιστο πολιτικό λόγο να επικαλείται τοξικές φήμες από την υπόγα της Νέας Δημοκρατίας για δήθεν εκβιαζόμενο Νίκο Ανδρουλάκη», ανέφερε και πρόσθεσε: «Όταν ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης γνωρίζει πολύ καλά και τις νομικές και πολιτικές ενέργειες που έχει αναλάβει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε Ελλάδα και Ευρώπη για να ξεσκεπαστεί το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων και του Predator και της ΕΥΠ, που εκπορεύονται από το ίδιο κέντρο, στο Μέγαρο Μαξίμου. Και ο ίδιος άνθρωπος γνωρίζει τι έχει κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, τι έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ για να χτυπήσει τη Νέα Δημοκρατία. Αν ο κ. Κασσελάκης πιστεύει ότι ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν πληγεί από τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Τσίπρα και του ιδίου, πλανάται». Σύμφωνα με τον Δ. Μάντζο: «Ο κ. Κασσελάκης θέτει από χθες τον εαυτό του εκτός προοδευτικής παράταξης. Είναι δικαίωμά του, είναι ειλικρίνειά του, εκεί ανήκει ήδη», σημείωσε, συμπληρώνοντας: «Το ερώτημα είναι: οι ψηφοφόροι, τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται από αυτή τη θέση;».

Ο κίνδυνος από αριστερά

Στην Κουμουνδούρου έχουν στρέψει την προσοχή τους στο ΠΑΣΟΚ μην τυχόν και τους εκπαραθυρώσει με θεαματικό τρόπο από τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές, αλλά η πραγματική απειλή μπορεί στο τέλος να έρθει από τα αριστερά. Δηλαδή από το ΚΚΕ, που σε όλες τις δημοσκοπήσεις δείχνει ανοδική πορεία, ενώ ο ηγέτης του Περισσού, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε επίπεδο δημοφιλίας συναγωνίζεται τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη. Βλέποντας λοιπόν στην Κουμουνδούρου ως εχθρό το δέντρο του ΠΑΣΟΚ, ο κίνδυνος είναι μην την πατήσουν στο τέλος από το δάσος, που είναι το ΚΚΕ. Και ξαφνικά έρθουν τα πάνω κάτω στις ευρωεκλογές, με το ΚΚΕ να πιάνει την τρίτη θέση και τον ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει στην τέταρτη.

Με γνώμονα το τρίπτυχο ιατρική-ψυχική-κοινωνική φροντίδα, η «Φλόγα» εδώ και 41 χρόνια υπηρετεί με σεβασμό και ευθύνη το παιδί που νοσεί από καρκίνο και την οικογένειά του. Στο πλαίσιο αυτό ελήφθη απόφαση από το ΔΣ να διαθέσει 1.000.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του θεραπευτικού και διαγνωστικού εξοπλισμού στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία, «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», όπου βασικά πραγματοποιείται η φροντίδα των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Βυσματίας και Μπάτλερ

Όπως γράφαμε και χθες, ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης εκτελεί χρέη πολιτικού μπάτλερ του Στέφανου Κασσελάκη, χειριζόμενος τις ιδιωτικές του υποθέσεις, μεταξύ αυτών και το πότε θα πάει να υπηρετήσει τη «μαμά πατρίδα». Θα περιμέναμε τουλάχιστον ο κ. Αποστολάκης να μην αποδεχτεί έναν τέτοιο ρόλο που του φορτώνει ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται έχει πάρει σοβαρά την αποστολή του. Διότι χθες εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 και, ενώ θα περίμενε κανείς να απαντήσει «δεν είναι δική μου δουλειά να κάνω τον μεσάζοντα στρατολόγο, δίνοντας την εντύπωση και του καραβανά βυσματία», εξηγούσε με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στον στρατό τον Μάρτιο, και συγκεκριμένα ότι θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα.

Οδηγίες από τον Παππά

Έπειτα από κάθε αυστηρή παρέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη, ασχέτως εάν το περιεχόμενό της πυροδοτεί εσωκομματικές αντιδράσεις, εκείνος που αναλαμβάνει να το παίξει βασιλικότερος του βασιλέως είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς, ο οποίος υπερθεματίζει ασυστόλως. Με αφορμή την προαναγγελία του Στέφανου Κασσελάκη για επιβολή κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο ασυγκράτητος Πέτρος Παππάς εξήγησε πως όσοι συνάδελφοί του δεν συμμορφωθούν με τη σχετική οδηγία θα διαγραφούν. 

Μακριά από τα συμφέροντα

«Δεν θα ανεχτώ να ελέγχουν το κόμμα μου επιχειρηματικά συμφέροντα», φέρεται να είπε στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δικαιολογήσει τη δανειοδότηση του κόμματος απ’ τον ίδιο, ώστε να καλυφθούν οι μισθολογικές ανάγκες των εργαζομένων στα ΜΜΕ της Κουμουνδούρου. Άραγε αυτό δεν συνιστά ευθεία αιχμή εναντίον του Αλέξη Τσίπρα για τα πάρε-δώσε που φέρεται να είχε με τον επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη, ώστε να εξασφαλίσει προνομιακό πακέτο διαφημίσεων για λογαριασμό των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ από τις εταιρείες του;

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή