Στην δίνη εσωκομματικού παρασκηνίου κατρακυλάει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Παύλο Πολάκη για άλλη μια φορά να αποτελεί την νέα εστία έντασης και διαφωνίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η διαφωνία του Παύλου Πολάκη να ψηφίσει το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και το  παρασκήνιο της κομματικής πειθαρχίας που έθεσε ή όχι (σύμφωνα με την Δώρα Αυγέρη) ο Στέφανος Κασσελάκης προκαλεί νέο… αλαλούμ στο κόμμα, το οποίο συνεχίστηκε και κατά την σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παυλος Πολάκης, φέρεται να εξέφρασε την διαφωνία του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, δηλώνοντας πως δεν επιθυμεί να το ψηφίσει. 

Διαβάστε επίσης: ''Σύννεφα'' στις σχέσεις Κασσελάκη και Πολάκη: Το “μήνυμα” που έστειλε χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Όλο το παρασκήνιο

Ακολούθως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μπορεί να μην συνομίλησε ο ίδιος με τον Παύλο Πολάκη αλλά φρόντισε να του διαμηνύσει πως δεν θα δεχθεί κανείς βουλευτής να διαφοροποιηθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπήρξε τηλεφώνημα μεταξύ των κ. Κασσελάκη και Πολάκη, ωστόσο, το μήνυμα εστάλη και ήταν σαφές: «Παύλο δεν βοηθάς με τέτοιες απόψεις». Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μήνυμα που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης στον Παύλο Πολάκη δεν υπήρχε η λέξη διαγραφή.  Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη κρίση μεταξύ των δυο πολύ στενών συνεργατών.

 Διαψεύδει το τηλεφώνημα ο Πολάκης

Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου, Ελένης Καλογεροπούλου, αν ισχύουν αυτά τα δημοσιεύματα, σχετικά με τηλεφώνημα του Στέφανου Κασσελάκη προς τον ίδιο, ο ίδιος ανέφερε κατηγορηματικά ότι, δεν ισχύουν και μάλιστα ο ίδιος απορεί ποιος διαδίδει τέτοια πράγματα.

 Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του Κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, κάλεσε όποιον διαφωνεί με τον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια να σηκωθεί. 

Διαβάστε επίσης: Παύλος Πολάκης για τηλεφώνημα Κασσελάκη: "Δεν ισχύει ότι με κάλεσε - Απορώ ποιος τα λέει αυτά"

 Φαίνεται πως οι αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια συνεχίζονται και εν πολλοίς οφείλονται στις "ήξεις" - "αφίξεις" του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αν θα επιβάλλει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές ενόψει της ψήφισης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.