Χείρα φιλίας, έτεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης προς τον Παύλο Πολάκη, στην προσπάθεια του να λήξει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, μετά από τα χθεσινά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για τηλεφώνημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον βουλευτή των Χανίων για να πεισθεί ο τελευταίος να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και σε αντίθετη περίπτωση τον «απειλούσε» μέχρι και διαγραφή.

Αυτά τα δημοσιεύματα, όπως πρώτα αποκάλυψαν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», τα διέψευσε κατηγορηματικά ο ίδιος ο  Παύλος Πολάκης.

Σήμερα, σε αυτή την προσπάθεια επαναπροσέγγισης, ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Και εγώ αν δεν γνώριζα τον Καπνισάκη και τον Πολάκη δεν θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ».

Τι είπαν οι βουλευτές

Από την πλευρά τους, ορισμένοι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πήραν τον λόγο και τοποθετήθηκαν, επί τους ζητήματος του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.  Χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Αποστολάκης σημείωσε ότι η δήλωση του προέδρου είναι ξεκάθαρη και δεν τίθεται κανένα θέμα στον ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε μάλιστα ότι περιμένουν να δουν τι θα φέρει προς ψήφιση η ΝΔ.

Ο Διονύσης Καλαματιανός, με την σειρά του ανέφερε πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα με τα ομόφυλα ζευγάρια, συζητούνται όλα».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Ζαχαριάδης, Μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: "Το ζήτημα των 3 θα συζητηθεί στην πορεία προς το συνέδριο. Απολύτως θετικό, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε την πρόταση στη δευτερολογία του ως θετική. Ενώ, ο Πάνος Ρήγας ανέφερε, πως «δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ο ΣΥΡΙΖΑ, το έχουν υπογράψει όλοι».

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκκινούν οι διαδικασίες για την κατάρτιση της ευρωλίστας του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου. Στα πρότυπα των think tanks όποιος ενδιαφέρεται και είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ή αλλιώς θα εγγράφεται θα στέλνει το βιογραφικό του στον isyriza. Αυτοί θα αξιολογηθούν από την πολιτική Γραμματεία και μετά θα υπάρξει μια λίστα που θα προκύψει και θα ψηφιστούν ηλεκτρονικά στις προκριματικές απο τα μέλη του κόμματος οι 42.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τοποθετήθηκε και για την πρόταση των Ραγκούση, Ζαχαριάδη, Θεοχαρόπουλου, που εισηγήθηκαν την αλλαγή ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστεράς στους Ευρωσοσιαλιστές. «Είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι πυροτέχνημα. Έχει βάση. Είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να συζητηθεί στο συνέδριο. Είμαστε όλοι βέβαιοι ότι η ταυτότητα μας δεν θα αλλάξει. Δεν πρόκειται να γίνουμε κόμμα διαχείρισης τύπου ΠΑΣΟΚ. Συζητήστε το στο συνέδριο εγώ έχω κάνει γνωστή τη θέση μου ότι θα ήθελα ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ηγετική δύναμη της Αριστεράς και μάλιστα να δώσουμε και το παράδειγμα στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστερας για το πως πρέπει να είναι η σύγχρονη Ευρωπαϊκή Αριστερά», ανέφερε.

Σχετικά με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ήταν μόνο δυο λευκά και κανένα όχι για τις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για το συνέδριο.