Ως ένα πολύ σοβαρό, συγκλονιστικό επικοινωνιακό λάθος χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, το γεγονός ότι μετρούσαμε μέχρι τώρα τις δόσεις των εμβολίων τις οποίες λαμβάναμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού, καθώς ο ιός ήρθε για να μείνει και θα απαιτεί μία δόση εμβολίου κατ' έτος.

*Διαβάστε εδώ: Ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα από το "κοκτέιλ" ιώσεων - Πότε αναμένεται αποκλιμάκωση των κρουσμάτων

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε τα εξής σχετικά: “Με το εμβόλιο της COVID έχει γίνει ένα συγκλονιστικό λάθος και από εμάς, εννοώ και επικοινωνιακά. Λέμε μεταξύ μας εάν κάναμε την πέμπτη δόση, την τέταρτη δόση, την τρίτη δόση, τη δεύτερη δόση. Αυτό είναι μια λανθασμένη συζήτηση. Ο COVID-19 θα είναι στη ζωή μας για πάντα. Άρα, όπως εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο με το επικαροποιημένο εμβόλιο της γρίπης, διότι η γρίπη αλλάζει, μεταλλάσσεται και άρα το εμβόλιο που έκανες πέρσι δεν σε καλύπτει για την επόμενη χρονιά, το ίδιο ισχύει και με την COVID. Και η COVID μεταλλάσσεται. Άρα, μία φορά το χρόνο θα κάνουμε το εμβόλιο της COVID, αυτός είναι ο σκοπός».