Κινήσεις εκτόνωσης της κρίσης που δημιουργήθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια επιχειρεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μετά την αναφορά του στον Παύλο Πολάκη -που πολύ το εξέλαβαν ως κίνηση καλής θέλησης για να εκτονωθεί η κρίση στις σχέσεις των δυο ανδρών- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσκάλεσε σε γεύμα την εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη, προκειμένου να εκλείψουν οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τις αλλεπάλληλες δηλώσεις για την κομματική πειθαρχία.

Αμέσως μετά το τέλος της ΚΕ το μεσημέρι της Κυριακής η Δώρα Αυγερη συναντήθηκε σε γνωστό στέκι με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ λίγο αργότερα στην παρέα προστέθηκε και ο διευθυντής του γραφείου του, Μανώλης Καπνισάκης. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και στις δυόμιση ώρες στο τραπέζι έπεσαν οι κινήσεις που θα πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα.


ΣΥΡΙΖΑ: Συγκρότηση «πολιτικού κέντρου» 

Εν τω μεταξύ πληροφορίες λένε ότι κάποια στελέχη προτείνουν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επαναφέρει τον θεσμό του «πολιτικού κέντρου» είτε πρόκειται για πρωινό καφέ, είτε για άλλη μορφή, προκειμένου να καθορίζει σε καθημερινή βάση την ατζέντα.

Το εάν θα γίνει πράξη θα το αποφασίσει φυσικά ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν θα τεθεί και επισήμως το θέμα προς συζήτηση.

Ο αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδης με αφορμή τις πληροφορίες που μιλούν για ανασχηματισμό των στελεχών του κόμματος ανέφερε ότι : «Πάντα χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις. Ναι μεν υπάρχουν βραχυκυκλώματα, αλλά εκτιμούμε ότι μετά το συνέδριο, το κόμμα θα επιστρέψει στην κανονικότητα».

Αναφερόμενος ακόμα στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια τόνισε ότι «Μπορούμε να φέρουμε την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση σε άλλα θέματα».

Όπως επισήμανε ο κ. Βασιλειάδης, δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική τακτική σε ένα νομοσχέδιο που αφορά ανθρώπινα δικαιώματα, μπορούμε να φέρουμε την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση σε άλλα θέματα, όχι σε αυτό. Δεν χρειάζονται ούτε αμφισημίες, ούτε αστερίσκοι, ούτε ερωτηματικά, πρόσθεσε.

Σε οτι αφορά την πρόταση των τριών στελεχών να αλλάξει ΣΥΡΙΖΑ ευρωεομάδα ο Γιώργος Βασιλειάδης ανέφερε ότι “Δεν συμφωνώ να πάμε στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές, στο συνέδριο θα συζητηθούν όλα τα θέματα, ακόμη και το αν θα τεθεί δημοψήφισμα για το ζήτημα.


Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες


Εν τω μεταξύ συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι προετοιμασίες για την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων του νησιου «το Σάββατο το βράδυ ήρθε ένα email επιβεβαίωσης στα δύο ξενοδοχεία. Το ένα ανοικτό όλο τον χρόνο. Το δεύτερο θα ανοίξει επί τούτου και εάν χρειαστεί, θα ανοίξουν κι άλλα. Οι βουλευτές θα μείνουν κατά μόνας. Ένας ένας στο δωμάτιο», είπε. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το κόστος διαμονής ανά βραδιά, ο κ. Ορλώφ ξεκαθάρισε πως η τιμή του είναι κάτω από τα 80 ευρώ.

«Η τιμή είναι χαμηλότερη και δεν είναι μια ειδική τιμή, αλλά εκεί κυμαίνονται οι τιμές για κάποιον που θέλει να επισκεφτεί τις Σπέτσες χειμωνιάτικα», επισήμανε.

Όσον αφορά τη διατροφή των βουλευτών και των δημοσιογράφων που θα φτάσουν στις Σπέτσες για το τριήμερο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ορλώφ απάντησε πως «αυτή τη στιγμή είναι ανοικτά δύο εστιατόρια στο νησί. Ίσως ανοίξει και ένα τρίτο».