Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Κουμουνδούρου εξ αιτίας των δημοσκοπήσεων οι οποίες δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει στην τρίτη θέση της κατάταξης, παρά το γεγονός ότι από την διάσπαση του κόμματος μέχρι σήμερα έχουν περάσει 50 ημέρες .

Οι προσδοκίες που υπήρχαν ότι μόλις κοπάσει η ένταση από την διπλή διάσπαση τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανακάμψει φαίνεται ότι δεν επιβεβαιώνονται.

Όπως λένε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το κλίμα εσωστρέφειας συνεχίζεται στην Κουμουνδούρου, καθώς μετά από κάθε συνεδρίαση προκύπτει ένα νέο θέμα. Αντί δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ να βαδίσει συντεταγμένα και συντονισμένα εμφανίζει μία εικόνα που πολλές φορές θυμίζει τον ΣΥΡΙΖΑ του παρελθόντος.


ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα συζητηθεί το Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες 

Μία καλή ευκαιρία για να συζητηθούν τα θέματα που προκαλούν τις εσωκομματικές τριβές είναι σίγουρα το Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες. Κανείς ωστόσο δεν ξέρει αν πέρα από τη συζήτηση για τους τομείς που έχουν αναλάβει οι βουλευτές, ο Στέφανος Κασσελάκης θα θελήσει να μπεί σε μία συζήτηση για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι στόχος της ηγεσίας, είναι να επικεντρωθούν στο κοινοβουλευτικό έργο.

Οι εργασίες της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα συνεδριάσει στις Σπέτσες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή το μεσημέρι στις 4.30 και θα κρατήσουν μέχρι το βράδυ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να παραθέτει δείπνο στους βουλευτές. Το Σάββατο η συνεδρίαση θα ξεκινήσει το πρωί και θα κρατήσουν μέχρι το βράδυ με ένα μεσημεριανό διάλλειμα.

Διαβάστε ακόμα: Στέφανος Κασσελάκης: Φτιάχνει "πολιτικό κέντρο" για να αντιμετωπίσει την εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι θα μετέχουν


Η κομματική πειθαρχία για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Το θέμα πάντως της κομματικής πειθαρχίας για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια συνεχίζει να απασχολεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Συμεών Κεδίκογλου σε συνέντευξη του τόνισε πως «αυτό το θέμα δεν το χειριστήκαμε σωστά. Και θα σας πω γιατί. Δεν υπήρχε λόγος, όταν υπήρχε σύσσωμη κατάθεση (σ.σ. της πρότασης νόμου) από την κοινοβουλευτική ομάδα να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. Κανένας δεν είχε πει ότι δεν θα το ψήφιζε». Ο Γιάννης Ραγκούσης από τη πλευρά του ανέφερε πως «για εμάς είναι ένα μεγάλο ταυτοτικό θέμα» και υποστήριξε πως όποιος δεν ψηφίσει θα τεθεί εκτός κοινοιβουλευτικής ομάδας.


Η επίθεση Κασσελάκη στον πρωθυπουργό 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις επιθέσεις του κατά του πρωθυπουργού. Με αφορμή την επίσκεψη που έκανε στο Γαλάτσι και τη συνομιλία του με ένα ζευγάρι που αγόρασε διαμέρισμα με το πρόγραμμα «Σπίτι μου», ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτηση του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης επιτέθηκε εναντίον της ΝΔ λέγοντας ότι χρησιμοποιεί τα μέλη του κόμματος ως απλούς πολίτες.

Παρουσίασε, μάλιστα, και μία σειρά από φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερες συναντήσεις του πρωθυπουργού με απλούς πολίτες οι οποίοι στην συνέχεια αποδείχθηκαν μέλη της ΝΔ. «Ποιο είναι το όριο του κυνισμού του; Γιατί δεν πάει να μιλήσει με τους ανθρώπους που χάνουν το σπίτι τους από τους πλειστηριασμούς που επιτρέπει ο ίδιος; Τον καλώ να πάμε μαζί σ' ένα τέτοιο σπίτι ν' ακούσει χωρίς “ηθοποιούς” την πραγματικότητα», ανέφερε στην ανάρτηση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.