Απάντηση στην επίσημη θέση που έλαβε ο βουλευτής του Παναγιώτης Παρασκευαΐδης απέναντι στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια έδωσε το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας παράλληλα αιχμές σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Στελέχη της Χαριλάου Tρικούπη απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σημείωσαν:

«Οι απόψεις του κ. Παρασκευαΐδη, όπως εκφράστηκαν σε συνέντευξή του, δεν απηχούν σε καμία περίπτωση τις θέσεις του κόμματος. Ας μη σπεύδει, όμως, να κάνει τον τιμητή ο μέχρι πρότινος αρνητής του Ολοκαυτώματος, Άδωνις Γεωργιάδης. Ας δουν στην κυβέρνηση τα του οίκου τους και τις αντιρρήσεις που εκφράζουν δεκάδες βουλευτές και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς».

Υπενθυμίζεται πως με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε κατά της εν λόγω ρύθμισης, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «η υπογεννητικότητα και το εν γένει δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, που τείνει να εξελιχθεί σε εθνική πληγή και απειλεί μακροπρόθεσμα την επιβίωση του έθνους, δεν λύνεται με τους γάμους των ομοφυλόφιλων, αλλά με γάμους νέων ετερόφυλων ζευγαριών που θα τεκνοποιούν και θέλουν στήριξη και κίνητρα για να κάνουν παιδιά, πολλά παιδιά».


Η ανακοίνωση Παρασκευαΐδη


«Την ώρα που οι Έλληνες αναστενάζουν στα ταμεία των super markets από τη συνεχιζόμενη ακρίβεια και αισχροκέρδεια, την ώρα που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο και εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών ακόμα και στις περιφέρειες της χώρας, στη Λέσβο, με έκρηξη διαρρήξεων και κλοπών πρόσφατα στη Γέρα, η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν και να αλλάξουν την επικοινωνιακή ατζέντα, ασχολούμενοι τώρα με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και το πώς θα μάθουν τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και το σχολείο το νέο πρότυπο των δύο μπαμπάδων ή των δύο μαμάδων.

Η υπογεννητικότητα και το εν γένει δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, που τείνει να εξελιχθεί σε εθνική πληγή και απειλεί μακροπρόθεσμα την επιβίωση του έθνους, δεν λύνεται με τους γάμους των ομοφυλόφιλων, αλλά με γάμους νέων ετερόφυλων ζευγαριών που θα τεκνοποιούν και θέλουν στήριξη και κίνητρα για να κάνουν παιδιά, πολλά παιδιά…

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή πρόβλεψη για το θέμα, που ψελλίζουν κάποιοι, ας προχωρήσει πρώτα η Ευρώπη, στην οποία πιστέψαμε με πάθος, την Ευρωπαϊκή της Εμβάθυνση και Ολοκλήρωση, ας αποκτήσει πρώτα Κοινή Εξωτερική και Αμυντική Πολιτική, που θα εγγυηθεί και θα προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα και τα μέλη της από τρίτους, ας αποτρέψει και διαχειριστεί αποτελεσματικά και δίκαια την παράνομη μετανάστευση, που και πάλι εντείνεται (φθάσαμε τις 5.500 στη Λέσβο, παρά την πρωθυπουργική διακήρυξη προεκλογικά ότι αφήσαμε πίσω το μεταναστευτικό πρόβλημα), ας θεσπίσει η Ευρώπη το Ευρωομόλογο, για να έχει το ευρώ την ίδια αξία στην τσέπη όλων των Ευρωπαίων πολιτών και μετά ας ζητήσει και τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομοφυλόφιλων.

Ας σοβαρευτούν στην κυβέρνηση της ΝΔ, που έχει την πλειοψηφία να νομοθετεί, όπου φαίνεται, και όχι μόνο, ότι η ευγενής και κατά τα άλλα συμπαθής κοινωνική ομάδα των ομοφυλόφιλων έχει γίνει πολυπληθής στις παρυφές και το περιβάλλον της, αλλά και εν γένει στο πολιτικό σύστημα.

Ας ασχοληθούν σοβαρά και κατά προτεραιότητα στην κυβέρνηση, όπως ζητάει η κοινωνία, με τα καυτά προβλήματά της, δηλαδή την προστασία του εισοδήματος των πολιτών από την αισχροκέρδεια και την ακρίβεια, που συνεχίζει να καλπάζει και το 2024 και τώρα την ανακάλυψε η κυβέρνηση με καθυστέρηση δύο χρόνων, τη στήριξη της υπαίθρου με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, γιατί αυτοί αντιστέκονται, ζουν και καλλιεργούν εκεί και τη βλέπουμε να ερημώνει, την εκρηκτική εγκληματικότητα, που έχει επεκταθεί και στις περιφέρειες της χώρας αλλά και στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ανηλίκων, με δυσοίωνα μηνύματα για το μέλλον, την αναβάθμιση του ΕΣΥ, που καταρρέει, την προστασία της δωρεάν δημόσιας Παιδείας, την αντιμετώπιση της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής και την αποτροπή νέων τετελεσμένων σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο, για την εδραίωση του τουρκικού δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας, γιατί αν χάσουμε το Αιγαίο, χάσαμε την Ελλάδα!».