Στην εκ των υστέρων παραδοχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίμησε βαθιά τον Κυριάκο Μητσοτάκη προχώρησε ο Θανάσης Καρτερός με άρθρο του στην «Αυγή», απέφυγε όμως να κάνει την αυτοκριτική του, αν και ήταν από τα πρόσωπα στον στενό πυρήνα των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα τα οποία θεώρησαν «ευκολάκι» τον νυν πρωθυπουργό, όταν ανέλαβε τα ηνία της Ν.Δ.

Ο αρθρογράφος, με την ιδιότητά του ως σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού, πίστευε ακράδαντα ότι «ο Αλέξης υπερέχει μακράν του Κυριάκου» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε κανένα πρόβλημα με τον Μητσοτάκη αρχηγό της ΝΔ.

*Διαβάστε εδώ: Η ατάκα του Κασσελάκη στην κοπή πίτας του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας - "Βάλτε κι άλλες" αφίσες του Τσίπρα

Οι εξελίξεις, όμως, δεν τον δικαίωσαν. Έπεσε τραγικά έξω, συμπαρασύροντας τον Αλέξη Τσίπρα και τους άλλους επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑϊκού Μαξίμου, με εξαίρεση τον Άγγελο Τσέκερη. Ο δημοσιογράφος ήταν ο μόνος που έβλεπε ότι ο Κυριάκος και πολύ ικανός είναι και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πλήρωνε ακριβά την υποτίμηση του αντιπάλου.

«Κάποια στιγμή πρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ να παραδεχτούν ότι υποτίμησαν τον Μητσοτάκη», γράφει ο Καρτερός σε άρθρο του στην κομματική εφημερίδα και σε άλλο σημείο αναφέρεται και στη σημερινή ανεπάρκεια του κόμματος να αντιπαρατεθεί με αξιώσεις απέναντι στον πρωθυπουργό.