Στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα ψηφίσω όχι, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τον Βασίλη Σκουρή και τον Σωτήρη Ξενάκη, ο βουλευτής ΝΔ Μιλτιάδης Χρυσομάλλης.

Τόνισε πως το νομοσχέδιο αποδίδει αυτόματα στους ομόφυλους το δικαίωμα στην υιοθεσία παιδιών, κάτι που δεν πρέπει να γίνει.

Επισήμανε πως το πρότυπο που οφείλουμε να έχουμε είναι αυτό της πυρηνικής οικογένειας.

Ακόμα, ανέφερε πως σέβεται το δικαίωμα του ανθρώπου στον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Ερωτηθείς για τη στάση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, απάντησε πως υπενθυμίζει τις απόψεις του.


Η συνέντευξη του Μίλτου Χρυσομάλλη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής ΝΔ, κος Μίλτος Χρυσομάλλης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

Με αφορμή την πρόθεσή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Χρυσομάλλης είπε: «Θα το καταψηφίσω. Θεωρώ ότι ειδικά σε νομοσχέδια που άπτονται κοινωνικών θεμάτων πιστεύω ότι ευρύτερα ο βουλευτής τιμώντας την ψήφο των συμπολιτών του πρέπει να εκφέρει την άποψή του όπως άλλωστε επιτάσσει και το σύνταγμα, δεν θεωρώ ότι πρέπει να επιλέγει να εκφραστεί δια της απουσίας άρα θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει θέση είτε είναι ναι είτε είναι όχι».

«Για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βρισκόμαστε σε μια κατάσταση άκρατου δικαιωματισμού και ότι τα προσχήματα και η επιχειρηματολογία του νομοσχεδίου δεν με πείθει στο να αλλάξει το πρότυπο που οφείλουμε να έχουμε ως πυρηνική οικογένεια. Σέβομαι το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στον σεξουαλικό του προσανατολισμό, αλλά δεν μιλάμε γ' αυτό αυτή τη στιγμή. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που αποδίδει αυτόματα στους ομόφυλους το δικαίωμα στην υιοθεσία, θεωρώ ότι αυτό δεν οφείλουμε να το κάνουμε. Η ένσταση μου δεν έχει να κάνει με τον σεξουαλικό προσανατολισμό έχει να κάνει καθαρά με τα παιδιά, δεν έχω πεισθεί ότι αυτά τα παιδιά από πολλές έρευνες που έχω διαβάσει ότι δεν έχουν διάφορα προβλήματα είτε είναι ταυτότητας είτε είναι συναισθηματικού εγκλωβισμού είτε ανασφάλειας που προκαλούνται σε αυτά τα παιδιά από τον σχολικό και τον κοινωνικό περίγυρο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη στάση του κ. Σαμαρά, απάντησε: «Ο πρώην πρωθυπουργός έχει αυτές τις απόψεις και δεν τις έχει αλλάξει απλά υπενθυμίζει τις απόψεις του από εκεί και πέρα δεν υπάρχει θέμα αντιπαράθεσης».