Είναι θετικό να συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς γίνεται ανταλλαγή απόψεων, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο Χρήστος Σπίρτζης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σπίρτζης επισήμανε πως στην Ελλάδα θα πρέπει να υπάρχει ένας χώρος που να δίνει την προοπτική μιας προοδευτικής διακυβέρνησης και επανέλαβε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια στενή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

*Διαβάστε εδώ: ΣΥΡΙΖΑ: Στις Σπέτσες οι βουλευτές του κόμματος - Η μεταμεσονύχτια άφιξη Κασσελάκη και η συνεδρίαση στο σπίτι του (Βίντεο)

Τόνισε πως οι ηγεσίες των δύο κόμματων θα πρέπει να ξεκινήσουν έναν διάλογο για συνεργασία.


Η συνέντευξη του Χρήστου Σπίρτζη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κος Χρήστος Σπίρτζης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Αναφορικά με τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες, είπε: «Είναι θετικό να συνεδριάζει η ΚΟ και μάλιστα ένα διήμερο για να ανταλλάξει απόψεις, να προτείνουν οι βουλευτές ανάλογα με τις αρμοδιότητές τους και τις γνώσεις που έχει ο καθένας τις δικές τους προτάσεις».

Όσον αφορά στις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς και τις επαφές Α. Τσίπρα – Γ. Παπανδρέου, επισήμανε: «Εγώ αυτό που έχω προτείνει δημόσια είναι ότι δεν είναι λογικό, δεν είναι υπέρ του ελληνικού λαού και της χώρας να μην υπάρχει ένα χώρος που θα διεκδικεί και θα δίνει στον ελληνικό λαό την εναλλακτική πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης και μάλιστα όταν έχουμε τόσα συσσωρευμένα προβλήματα. Τα πράγματα όπως είναι σήμερα και ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν βρει ένα βηματισμό διεκδίκησης της κυβέρνησης και το ίδιο συμβαίνει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μια πολύ στενή συνεργασία των δύο κομμάτων».

«Νομίζω ότι τόσο ο Α. Τσίπρας όπως και ο Γ. Παπανδρέου είναι δύο προσωπικότητες οι οποίες μπορούν να εγγυηθούν πολλά πράγματα για μια τέτοια πορεία και να συμβάλλουν σε αυτό. Άρα θεωρώ ότι οι ηγεσίες των δύο κομμάτων οφείλουν να ξεκινήσουν ένα διάλογο και μια στενή συνεργασία», πρόσθεσε.

«Δεν έχω βρεθεί με τον κ. Παπανδρέου με τον Α. Τσίπρα έχουμε φιλικές σχέσεις οπότε βρισκόμαστε. Υπάρχει ο εξής κίνδυνος ότι αν δεν γίνει μια τέτοια προσπάθεια ή αν δεν ληφθούν πρωτοβουλίες από τον προοδευτικό κόσμο για να υπάρχει ένας τέτοιος μεγάλος χώρος ο δεύτερος πόλος του πολιτικού συστήματος να δημιουργηθεί σε πιο ακραίες εκδοχές της συντηρητικής παράταξης», σημείωσε.