«Η οικογένεια είναι ό,τι πιο ιερό υπάρχει», αναφέρει στο... διαφορετικό briefing που υλοποιεί μέσω Instagram ο Παύλος Μαρινάκης, απευθυνόμενος σε όλους για το ζήτημα της υπογεννητικότητας και τα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τη «μεγαλύτερη πρόκληση», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, δηλαδή το ότι «η Ελλάδα γερνάει». Στο βίντεο υπάρχει και μια τρυφερή φωτογραφία του ίδιου με τη σύζυγο και το νεογέννητο παιδί του.

Αναλυτικά, όσα ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης σε αυτό το «briefing αλλιώς»: 

«Τη στιγμή που μπαίνεις στο σπίτι με τη γυναίκα σου και το παιδί σου μετά το μαιευτήριο καταλαβαίνεις ότι ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στη ζωή σου. Βασικά αλλάζουν όλα!

Όλες οι μελέτες, οι στατιστικές και βέβαια τα επίσημα στοιχεία λένε ότι η Ελλάδα γερνάει. Οι γεννήσεις τα τελευταία χρόνια είναι όλο και λιγότερες. Η αντιμετώπιση του δημογραφικού είναι το μεγαλύτερο στοίχημα, η μεγαλύτερη πρόκληση για την κυβέρνηση.

Χορηγείται εφάπαξ επίδομα 2.000 ευρώ για τη γέννηση κάθε νέου παιδιού. Από την αρχή αυτού του έτους αυξήθηκε το αφορολόγητο κατά 1.000 για κάθε οικογένεια με παιδί. Στο εξής, κάθε γυναίκα ελεύθερη επαγγελματίας ή αγρότισσα θα λαμβάνει επίδομα μητρότητας για 9 μήνες ίσο με τον κατώτατο μισθό.

Αυξήσαμε συνολικά τις άδειες μητρότητας, αλλά και τις άδειες πατρότητας.

Δώσαμε 360 εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν όλες οι πλήρεις αιτήσεις των γονιών για να πάνε τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Ενισχύεται συνεχώς ο θεσμός για τις νταντάδες της γειτονιάς.

Αυξήσαμε το επίδομα παιδιού για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

Και βέβαια προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, την εύρεση όσο το δυνατό φθηνότερης στέγης.
Συνολικά 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ είναι τα προγράμματα της κυβέρνησης για φθηνότερη στέγη:
Το πρόγραμμα "Σπίτι μου", το πρόγραμμα "Ανακαινίζω-Νοικιάζω".

Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος "Σπίτι μου" ήταν 375 εκατομμύρια ευρώ, διπλασιάστηκε στα 750 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η συνολική του αξία είναι 1 δισεκατομμύριο.

Με λίγα λόγια, ήδη 10.000 νέοι άνθρωποι έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα, ενώ περίπου 2.600 έχουν εκταμιεύσει δάνειο για να μπουν στο νέο τους σπίτι.

Για όλους εμάς η οικογένεια είναι ό,τι πιο ιερό υπάρχει. Και σίγουρα το μεγάλωμα των παιδιών είναι ό,τι πιο ευχάριστο, αλλά πολλαπλασιάζει πολύ τις ανάγκες. Και ξέρουμε ότι κάποιοι συμπολίτες μας αυτό το φέρνουν πολύ πιο δύσκολα εις πέρας. Γι' αυτό θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε πολιτικές που ενισχύουν τα νέα ζευγάρια και τους νέους γονείς».