Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των εργασιών της τριήμερης ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες, αφού τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένα από τις παρουσιάσεις που έκαναν οι Τομεάρχες του κόμματος που μίλησαν χθες.

Η βραδιά έκλεισε με καλό κρασί, τσίπουρο και παϊδάκια, ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος μαζί με τη Δώρα Αυγέρη και τη βουλευτή Κοζάνης, Καλλιόπη Βέτα τραγούδησαν «κλέβοντας τις εντυπώσεις».

Ειδικότερα, μετά το φαγητό, κατά τις 11, η Καλλιόπη Βέττα, βουλευτής Κοζάνης και ερμηνεύτρια των τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη τραγούδησε ακαπέλα το τραγούδι «Όμορφη Πόλη» και είπε ένα τραγούδι και ο κ. Φάμελλος, ο οποίος έχει υπέροχη φωνή. Η κ. Μάλαμα έριξε ένα χορό, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου μαζί με την κ. Βέτα τραγούδησαν το: «Αυτή η νύχτα μένει».

6088333
6088524
6088171__3_
6088170__1_
6088247
6088344
6088358
6088359
6088753
6088737_2

 

Τριήμερη ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκίνησε η δεύτερη μέρα των εργασιών

Σήμερα Το πρωί ξεκίνησε η δεύτερη μέρα των εργασιών, στην οποία θα παραστεί και η Έλενα Ακρίτα, παρά τις αρχικές διαφωνίες τις οποίες είχε.

Να θυμίσουμε πως οι εργασίες ξεκίνησαν, χθες το απόγευμα, με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη που ανέφερε, ότι δεν πρόκειται για συνεδρίαση, αλλά για μια παραγωγική και δημιουργική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο», με στόχο την ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κράτους, ενώ αναφέρθηκε στα θέματα της Οικονομίας, στην ακρίβεια, στη φορολόγηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, στα εθνικά ζητήματα, σε αυτά της Παιδείας και της Υγείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας και φυσικά στο μεγάλο ζήτημα των ημερών που έχει να κάνει με το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Μετά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον λόγο πήρε η κ. Τζάκρη που έδωσε το στίγμα του κοινοβουλευτικού έργου, ενώ, μεταξύ άλλων, μίλησαν ο Χάρης Μαμουλάκης, ο Γιώργος Καραμέρος και ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης.

6088776
6088773
6088768
6088762
6088765
6088766


Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του συνεδρίου ελέω κακοκαιρίας


Οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν το βράδυ με δείπνο σε ταβέρνα του νησιού,
ενώ το μεσημέρι θα υπάρξει διάλειμμα 2 ωρών, προκειμένου οι βουλευτές να μπορέσουν να ξεκουραστούν.

Υπήρχε σκεπτικισμός αναφορικά με την επιδείνωση του καιρού και το ενδεχόμενο απαγόρευσης απόπλου για την αυριανή ημέρα και έτσι αποφασίστηκε να ολοκληρωθούν οι εργασίες σήμερα και όποιος επιθυμεί να αναχωρήσει για Αθήνα ενώ όσοι μείνουν απόψε στις Σπέτσες θα αναχωρήσουν αύριο το πρωί νωρίς για να προλάβουν το ενδεχόμενο απαγορευτικού απόπλου.

Υπενθυμίζεται ότι το σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη διαμορφώθηκε καταλλήλως για τις εργασίες του συνεδρίου. Στον χώρο έχουν στηθεί ροτόντες προκειμένου οι βουλευτές να εργαστούν άνετα με τα λάπτοπ και τις σημειώσεις τους. Οι βουλευτές καθίσανε όλοι μαζί γύρω από το αναμμένο τζάκι, σε χαλαρή ατμόσφαιρα. Κάθε τομεάρχης παρουσιάζει μια εισήγηση με βάση το χαρτοφυλάκιό του και ακολουθεί συζήτηση.