«Η κυβέρνηση προσπαθεί να παγιδεύσει την αντιπολίτευση με τη ρύθμιση για την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι Εγώ» με τη Στέλλα Γκαντώνα και τον Θανάση Φουσκίδη ο αναπληρωτής γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδης.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για κοροϊδία προς τους Έλληνες του Εξωτερικού.

«Εφόσον αυτά που είπε ο πρωθυπουργός για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών ισχύουν θα το υπερψηφίσουμε», δήλωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ξεκαθάρισε πως σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν χωράνε τακτισμοί.



Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιώργου Βασιλειάδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφύλων:

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Αυτό που έχει καταστεί σαφές από την πρώτη στιγμή ειναι ότι εφόσον αυτά που έχει πει ο Πρωθυπουργός ισχύουν τότε εμείς άπαντες θα υπερψηφίσουμε το νομοσχέδιο αυτό μολονότι είναι αρκετά βήματα πίσω από τις δικές μας θεωρητικές διαδικασίες. Έχουμε πει ότι αφορά ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν χωράνε τακτικισμοί.

Αναφορικά με την επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές:

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Η κυβέρνηση προσπάθησε να παγιδεύσει την αντιπολίτευση οποία έχει διαφορετικές θέσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα οι οποίες εκφραστήκανε και μέσα στις επιτροπές της Βουλής κατά την πρώτη επεξεργασία του σχεδίου νόμου.

Ερωτηθείς αν θα ψηφίσουν την τροπολογία για την επιστολική ψήφο:

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Με τον τρόπο που η ΝΔ πορεύτηκε ευτέλισε το κοινοβούλιο, προσπάθησε να μας εγκλωβίσει και εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να μην αντιδράσουμε σε αυτό. Επομένως το πρώτο πράγμα το οποίο θα κάνουμε είναι να ξαναθέσουμε τη δική μας θέση και άποψη για την ψήφο των αποδήμων του εξωτερικού. Ακόμα και τώρα ελπίζουμε ότι η υπουργός αναλογιζόμενη και τις ευθύνες της και επειδή στα θέματα των εκλογικών νόμων και των εκλογικών διαδικασιών πρέπει να επιδιώξουμε τη συναίνεση ελπίζουμε να δούμε ότι θα υπάρξει μια αλλαγή στάσης και από εκεί και μετά θα καθορίσουμε τη δική μας στάση.

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Είναι σαφές ότι είναι μια κοροϊδία της κυβέρνησης προς τους Έλληνες του εξωτερικού γιατί δεν τους δίνει τη δυνατότητα του εκλέγειν και του εκλέγεσθε.