Ο Ανδρέας Λοβέρδος με ανακοίνωση του που ανέβηκε και στα social media, τοποθετήθηκε για το θέμα της επιστολικής ψήφου. Ο πρώην βουλευτής στην ανάρτηση του ζήτησε να μην ισχύσουν ‘’δύο μέτρα και δύο σταθμά’’ και εφόσον θα ισχύσει στις ευρωεκλογές ‘’ορθός θα ισχύσει και στις εθνικές εκλογές’’.

Διαβάστε σχετικά: Επιστολική ψήφος: Τι αλλάζει με την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση - Όλες οι πληροφορίες, τι ισχύει

Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η μέθοδος ‘’αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, οδηγεί στην απώλεια της κοινής λογικής’’

"Αντί η αντιπολίτευση να ζητάει και την ψηφιακή συμμετοχή στις εκλογές εμφορείται απο παλαιολιθικές φοβίες και λέει όχι στα αυτονόητα της εποχής", τονίζει ο πρώην υπουργός. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανδρέα Λοβέρδου για την επιστολική ψήφο:

Η μέθοδος «αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση» οδηγεί νομοτελειακά στην απώλεια της κοινής λογικής. Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά στην επιστολική ψήφο; Εφόσον θα ισχύσει στις ευρωεκλογές ορθώς να ισχύσει και στις εθνικές εκλογές

Περί διευκόλυνσης του ψηφοφόρου πρόκειται. Απλά πράγματα.

Με δεδομένο ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν σε τρία χρόνια θα υπάρχει και το πλεονέκτημα της τελειοποίησης του συστήματος.

Αντί η αντιπολίτευση να ζητάει και την ψηφιακή συμμετοχή στις εκλογές εμφορείται απο παλαιολιθικές φοβίες και λέει όχι στα αυτονόητα της εποχής.

Προφανώς οι ενστάσεις ως προς την κοινοβουλευτική διαδικασία είναι σωστές αλλά η ένταση της θέσης τους προδίδει αγωνιώδη προσπάθεια εξεύρεσης προσχημάτων άρνησης μιας αναγκαίας μεταρρύθμισης ή μάλλον δημιουργίας εικόνας περί ύπαρξης αντιπολίτευσης.