O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως «θέμα ισότητας» τη θεσμοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών με το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε σήμερα (24/1/2024) στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Διαβάστε σχετικά: Υπουργικό Συμβούλιο: Παρουσιάστηκαν τρία νέα νομοσχέδια – Το στρατηγικό σχέδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό


Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι σέβεται τη διαφορετική θέση της Εκκλησίας, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαλάσει η συνεργασία Πολιτείας – Εκκλησίας.

Την ίδια στιγμή, σφοδρή είναι η αντίδραση της Ιεράς Συνόδου, με πολλούς ιεράρχες στις τοποθετήσεις τους να ζητούν σκληρά μέτρα, ενώ ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου είπε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο αν θα βαπτίζονται τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών.

Η στάση των βουλευτών της ΝΔ στο ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια


Η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News του MEGA, περιέγραψε πώς διαμορφώνονται προς το παρόν οι ισορροπίες στο εσωτερικό της ΝΔ όσον αφορά το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια.

Στάση αποχής αναμένεται να τηρήσουν οι Μάκης Βορίδης, υπουργός Επικρατείας, Μαρία Κεφάλα, υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, και Σταύρος Κελέτσης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αυτοί που άλλαξαν γνώμη και ψηφίζουν «ναι» είναι οι Κωνσταντίνος Κυρανάκης, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και Διονύσης Σταμενίτης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Προς το «ναι» κλίνουν οι Γιάννης Κεφαλογιάννης, υφυπουργός Άμυνας, και Γιάννης Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας.

Κοντά στην αποχή βρίσκεται ο Θανάσης Πλεύρης, πρώην υπουργός.