Πρέπει να παράξουμε πολιτική για τα προβλήματα και αυτή η πολιτική θα παραχθεί στο συνέδριό μας δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή “Εκείνη και εγώ”, με τη Στέλλα Γκαντώνα, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Αναφορικά με τα σταθερά δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ

Θ. ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πρέπει να μας προβληματίσει και για αυτό το λόγο πρέπει να κάνουμε τολμηρές προτάσεις μπροστά, να δούμε τι έφταιξε και να διορθώσουμε για να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη. Για αυτό θα κάνουμε ένα συνέδριο σε λίγες μέρες.

ΔΗΜ: Θα πρέπει να επαναληφθεί το μοντέλο των Σπετσών;

Θ. ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Υπήρξαν πολιτικά ζητήματα που αναλύθηκαν, οι τομεάρχες βγάλανε τις προτάσεις τους και το να γίνεται αυτή η συζήτηση είναι θετική.

ΔΗΜ: Άρα θα ήσασταν υπέρ να δούμε κάτι αντίστοιχο στο μέλλον

Θ.ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ είμαι θετικός στο ότι πρέπει να παράξουμε πολιτική για τα προβλήματα και αυτή η πολιτική θα παραχθεί στο συνέδριό μας. Κάθε βοηθητική διαδικασία είναι θετική αλλά εκεί που παράγεται η πολιτική είναι στα συλλογικά μας όργανα, στο συνέδριο και εκεί πρέπει να βγούμε με προτάσεις τολμηρές προς την κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό μια τολμηρή πρόταση την καταθέσαμε ήδη με τον Γ. Ραγκούση, τον Κ. Ζαχαριάδη να κάνουμε και εμείς το μεγάλο βήμα εναρμόνισής με τον κόσμο και τους ψηφοφόρους μας να εκφράσουμε τη σύγχρονη μεγάλη Κεντροαριστερά που έχει ανάγκη ο τόπος χωρίς ανασφάλειες και χωρίς μάχες οπισθοφυλακών.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να σταματήσουν οι καταλήψεις στα πανεπιστημιακά ιδρύματα

Θ.ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχουν συνελεύσεις, αποφασίζουν οι φοιτητές και διαμαρτύρονται με τος τρόπους που διαμαρτύρονται. Οι καταλήψεις στη χώρα μας είναι κάτι που όταν πάμε στην Ευρώπη δεν εξηγείται, δεν μεταφράζεται αλλά στη χώρα μας είναι μια μορφή διαμαρτυρίας. Εγώ είμαι υπέρ της ενίσχυσης του δημόσιου πανεπιστημίου και να ακούμε τους φοιτητές.

Ερωτηθείς αν θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Θ.ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Είμαστε απέναντι σε αυτή τη λογική το έχει ξεκαθαρίσει ο πρόεδρός μας αυτό το θέμα αλλά επειδή είμαστε σοβαροί και δεν είμαστε όπως η κυβέρνηση που αλλάζει με μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής κρίσιμα ζητήματα θα μας επιτρέψετε στα ζητήματα αυτά πρώτα να βλέπουμε τα νομοσχέδια και μετά να τοποθετούμαστε.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος  στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα "Εκείνη και Εγώ"  25-01-2024