Να αναδειχτεί το σύνολο των ευθυνών ποινικών και πολιτικών που υπάρχουν για τα Τέμπη δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή “Εκείνη και εγώ”, με τη Στέλλα Γκαντώνα, η βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, Μαρία Κομνηνάκα.

Εξέφρασε τις αντιρρήσεις του κόμματός της στο νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, καθώς όπως σημείωσε θεωρεί ότι θα ανοίξουν οι πόρτες για το εμπόριο παιδιών, τις παράνομες υιοθεσίες και την εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος.

Επίσης, δήλωσε υπέρ των κινητοποιήσεων των φοιτητών, ενώ τόνισε ότι είναι αυταπόδεικτο ότι πρέπει να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών, καθώς θεωρεί ότι αυτό προκλήθηκε από την αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο

Μ.ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ: Εμείς έχουμε εκφράσει τις διαφωνίες μας και η κατάθεση του νομοσχεδίου επιβεβαιώνει αυτές τις ανησυχίες. Ιδιαίτερα το άρθρο 10 του νομοσχεδίου όπου δίνει τη δυνατότητα να αναγνωρίζεται η γονεϊκή σχέση που έχει αποκτηθεί σε οποιαδήποτε τρίτη χώρα στην πραγματικότητα επιβεβαιώνει την ανησυχία που είχαμε εκφράσει ότι θα ανοίξουν διάπλατα οι πόρτες για το εμπόριο παιδιών και τις παράνομες υιοθεσίες από το εξωτερικό και την άκρατη εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος μέσω της εμπορικής παρένθετης μητρότητας.

Μ.ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ: Είναι σοβαρές οι αντιδράσεις μας προς αυτή την κατεύθυνση (του όχι) γιατί θεωρούμε ότι και αυτά που παρουσιάζει η κυβέρνηση περί του Γονέας 1 και Γονέας 2 κλπ δεν μπορούν να εμποδιστούν από το νομοσχέδιο όταν ήδη είναι κανονισμός της ΕΕ.

Ερωτηθείσα αν είναι υπέρ των καταλήψεων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων

Μ.ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ: Είμαστε υπέρ κάθε κινητοποίησης που επιλέγουν συλλογικά οι φοιτητές . Το θέμα είναι πόσα πανεπιστήμια θα κλείσουν και πόσοι φοιτητές μένουν εκτός εκπαίδευσης με τα νομοσχέδια που περνάει η κυβέρνηση.

Ερωτηθείσα αν θα πρέπει να αποδοθούν και ποινικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών

Μ.ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ: Αυτό είναι αυταπόδεικτο από την πρώτη στιγμή και για αυτό και ως κόμμα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και στα πλαίσια της εξεταστικής επιτροπής να αναδειχτούν το σύνολο των ευθυνών ποινικών και πολιτικών που υπάρχουν και στην σημερινή και σε προηγούμενες κυβερνήσεις. Γιατί αναδεικνύεται από όλη τη συζήτηση ότι δυστυχώς αυτό που επικρατεί σε όλες τις πτυχές, το να υπολογίζεται η ανθρώπινη ζωή ως κόστος είναι αυτό που οδήγησε και σε αυτό το αποτρόπαιο και προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Η Μαρία Κομνηνάκα στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα "Εκείνη και εγώ" 25-01-2024